nieuws

Stemming transportregels EU uitgesteld

Distributie 544

De voorzitter van het Europees Parlement heeft de voor woensdag geplande stemming over Europese regelgeving voor vrachtwagenchauffeurs opgeschort. Door de meer dan duizend amendementen op het zogenoemde mobiliteitspakket dreigde een te complexe en tijdrovende stemming, stelde Antonio Tajani vast. Ook op Logistiek.nl: Michelle Vrolijk (Vallenduuk Advocaten) zet de feiten op een rij In mei 2017 […]

Stemming transportregels EU uitgesteld

De voorzitter van het Europees Parlement heeft de voor woensdag geplande stemming over Europese regelgeving voor vrachtwagenchauffeurs opgeschort. Door de meer dan duizend amendementen op het zogenoemde mobiliteitspakket dreigde een te complexe en tijdrovende stemming, stelde Antonio Tajani vast.

Ook op Logistiek.nl:

Michelle Vrolijk (Vallenduuk Advocaten) zet de feiten op een rij

In mei 2017 is (deel 1 van) de Mobility Package voor het eerst geïntroduceerd door de Europese Commissie. Afgelopen week zijn de voorstellen “definitief” afgewezen door de Transportcommissie. Maar wat houdt dat nou precies in?  Lees het hele artikel >>>>

 

 

Tajani heeft de vervoerscommissie van het parlement opgedragen grondig een kam door het dossier te halen. De voorstellen van onder anderen CDA-Europarlementariër Wim van de Camp gaan onder meer over rij- en rusttijden, detachering, nieuwe regels voor cabotage en een betere aanpak van illegale praktijken zoals het gebruik van brievenbusbedrijven.

De beoogde nieuwe regelgeving voor vrachtwagenchauffeurs is al maanden een hoofdpijndossier. Tajani wil dat er begin april een nieuwe stempoging wordt gedaan.

Reageer op dit artikel