nieuws

Nieuwe digitale innovatie voldoet aan tachograafwetgeving

Distributie 794

Verizon Connect introduceert een nieuwe digitale tachograaf waarmee het voor vervoerders en logistiek dienstverleners mogelijk is om overal digitale-tachograafbestanden en chauffeursgegevens te downloaden. Dit helpt ze te voldoen aan Europese tachograafwetgeving, uitval van voertuigen te beperken en dagelijkse processen te stroomlijnen.

Nieuwe digitale innovatie voldoet aan tachograafwetgeving

De digitale tachograaf van Verizon Connect monitort en analyseert belangrijke gegevens van chauffeurs, zoals rijtijden, pauzes en rusttijden. Deze informatie is afkomstig uit de digitale tachograaf in het voertuig: het apparaat dat gegevens over de chauffeur, het voertuig en de motor digitaal vastlegt. Het apparaat vertaalt deze gegevens vervolgens naar bruikbare informatie die terug te vinden is in Verizon Connects fleetmanagementplatform REVEAL. Een van de belangrijkste functie van de digitale tachograaf van Verizon, is het op afstand kunnen downloaden van de chauffeurs- en voertuigbestanden om te voldoen aan EU-wetgeving.

Veel tijd kwijt met herstel fouten

Volgens onderzoek, dat het het bedrijf in 2018 uitvoerde in het Verenigd Koninkrijk, blijkt dat een op de vier chauffeurs niet de benodigde rusttijden in acht neemt. Wagenparkbeheerders vinden het ook lastig ervoor te zorgen dat chauffeurs dit doen, zo gaven de resultaten van het onderzoek aan. Ze besteden gemiddeld meer dan drie uur per week aan het herstellen van fouten in tachograafdata. “Een van de grootste uitdagingen voor wagenparkbeheerders is om chauffeurs te helpen inzicht te krijgen in hun tachostatus, zodat het bedrijf geen tijd en geld verliest wanneer chauffeurs van de weg gehaald moeten worden om tachograafbestanden handmatig te downloaden”, aldus Jan Willem Doornbos, Senior Marketing Manager Central Europe bij Verizon Connect. “Digital Tacho Live View biedt het benodigde inzicht om tachograafgegevens snel en eenvoudig in te zien. Zo kunnen wagenparkbeheerders snel weloverwogen beslissingen nemen, nauwkeuriger plannen en waarschuwingen bij fraude ontvangen.”

 

Lees ook: Rijgedrag chauffeurs volgen – wat vinden ze daar zelf van?

 

Status chauffeur en tracking

Via de digitale tachograaf is verder de status van de chauffeur te zien. Opdrachten kunnen worden toegewezen aan chauffeurs die nog binnen hun wettelijk toegestane aantal uren zitten. Verder is het zogenoemde tracking-device van het fleetmanagementplatform REVEAL gekoppeld aan de tachograaf in een voertuig en stuurt vrijwel realtime gegevens over de chauffeur, het voertuig en de motor rechtstreeks naar het online platform.

Lees ook: Tachograaf: 5 tips om problemen met de wet te voorkomen

 

Reageer op dit artikel