nieuws

Keepr stort zich op retourlogistiek online retailers

Distributie 1549

De Rotterdamse startup Keepr wil onnodige kosten, handelingen, kilometers en CO2 uitstoot tegengaan in de retourlogistiek van online retailers. Het idee bestaat er uit dat consumenten hun retourproduct tijdelijk thuis bewaren en uiteindelijk doorsturen naar de volgende koper.

Keepr stort zich op retourlogistiek online retailers

Hiermee krijgen webwinkels volgens Keepr een compacter en groener retourproces. Begin dit jaar is de retouroplossing van de Rotterdamse startup getest in verschillende e-commerce omgevingen. Dat resulteerde in 10 tot 20 procent kostenbesparing voor online retailers.

Keuze voor peer-to-peer retouroplossing

De oplossing houdt in dat consumenten bij webwinkels die aangesloten zijn bij Keepr voor een zogeheten de peer-to-peer retour-oplossing kunnen kiezen. Zij melden hun product aan, waarna deze weer online op voorraad is. Wanneer een nieuwe koper zich aandient, stuurt Keepr een nieuw verzendlabel met instructies. De consument verstuurt het pakket en ontvangt zijn geld retour. Is er binnen dertig dagen geen nieuwe koper, dan gaat het product alsnog retour naar de webshop.

 

Lees ook: 

Retouren e-commerce reduceren? dit zijn de oplossingen

 

 Minder gebruik van verpakkingsmateriaal

“De consument is een tijdelijke voorraadlocatie en de kosten voor nieuw verpakkingsmateriaal, handling, warehousing, picking en administratie vervalt”, schrijft de startup op haar website. De oplossing zou bovendien duurzaam zijn omdat er minder verpakkingsmateriaal wordt verbruikt en er geen transport van en naar het distributiecentrum nodig is.

Diverse webwinkels hebben zich aangesloten

De software van Keepr wordt de komende tijd geïntegreerd met populaire e-commerce platformen zoals Magento en WooCommerce. Diverse webwinkels hebben zich al aangemeld om te starten met een pilot en het streven is om in het begin van dit tweede kwartaal de eerste (CO2) besparingen gerealiseerd te hebben.

Lees ook: Het grote dilemma van retouren

Reageer op dit artikel