nieuws

Dit is de bezorgrobot van Albert Heijn

Distributie 2723

Albert Heijn gaat robotbezorging testen. Het supermarktconcern test zijn robot, Aitonomi genaamd, deze zomer op de high tech campus in Eindhoven.

Dit is de bezorgrobot van Albert Heijn

Albert Heijn  gaat lunches rondbrengen met een robot.  Het betreft een test. Deelnemers aan de test kunnen via een speciale app deelnemers een bestelling doen bij de lokale AH to Go. Aitonomi gaat dan op pad. De robot vindt zijn weg via een virtuele plattegrond.

Hiermee volgt AH het voorbeeld van onder meer Domino’s en Just Eat die pizza’s rondbrengen per robot in Amsterdam en Londen. De test past in het streven van Ahold Delhaize om ‘tech’ een van de pijlers onder de strategie te laten zijn. Volgens topman Muller moet het concern minder conservatief worden in zijn aanpak, stelt Distrifood.nl. “We moeten meer durven experimenteren. Ik wil meer inspiratie en creativiteit zien en minder vaak horen ‘dat kan niet’ of ‘dat gaat niet’ zonder dat we het geprobeerd hebben.”

 

Lees ook
Autonome bezorgrobot van FedEx kan traplopen

 

albert heijn

 

Test met zelfrijdende auto’s in VS

Zo wil Ahold Delhaize in de VS de Amerikaanse dochter Stop & Shop komend voorjaar een test laten beginnen met het thuisbezorgen van boodschappen in zelfrijdende auto’s. Ook werkt AH aan een slim deurslot en is het aan de slag gegaan met de Google assistent. Wereldwijd bekijken supermarkten de mogelijkheden van verregaande robotisering. Het nieuwe, gemechaniseerde dc in Zaandam is daar een goed voorbeeld van.

 

 

 

 

De robot bezorgtest moet deze zomer van start gaan.  Nog niet alles is omlijnd.  Zo moet AH nog een manier vinden hoe de mensen de laadklep kunnen openen om de bestelling te pakken. Een code is een optie. De kans dat de robot spoedig op de Nederlandse wegen te vinden is, is klein. Albert Heijn heeft voorlopig geen plannen dat te doen laat het concern weten.

Reageer op dit artikel