nieuws

PostNL bezorgt voor Jumbo boodschappen in Groningen

Distributie 1505

PostNL gaat voor Jumbo online bestelde boodschappen bezorgen in en direct buiten de stad Groningen. Het gaat om een test van drie maanden. PostNL bezorgt de boodschappen voor Jumbo in de avonduren. Het gaat om boodschappen die in de Jumbo Foodmarkt bij voetbalstadion Euroborg worden samengesteld. Ook de Rijksuniversiteit van Groningen doet mee.

PostNL bezorgt voor Jumbo boodschappen in Groningen

Tijdens de proef onderzoeken medewerkers van de Universiteit van Groningen of door een samenwerking tussen Jumbo en PostNL een bijdrage kan worden geleverd aan een schoner milieu, het terugdringen van de emissie en het verbeteren van de verkeersveiligheid. “De online foodbezorgmarkt wordt een steeds interessanter marktsegment voor ons vooral ook omdat Jumbo, Albert Heijn en andere supermarktketens zich steeds nadrukkelijker op deze markt begeven. Consequentie is dan ook dat het steeds drukker wordt met bestel- en vrachtvoertuigen van deze ketens die af en aan rijden in woonwijken. De gemeente Groningen is al langere tijd bezig om het aantal bestel- en vrachtauto’s in de stad te verminderen”, zegt Rolf Jansma, Programmamanager Strategie bij PostNL.

 

Lees ook:

Zo wil PostNL nummer 1 worden in food

 

 

Ultieme doel is volgens Jansma dat PostNL de orders van diverse supermarktketens gaat bundelen. “Dat kan in principe: we zijn onafhankelijk en beschikken al van oudsher over een uitgebreid bezorgnetwerk. We kunnen  willen we een rol van betekenis gaan spelen in deze bezorgmarkt”, stelt Jansma.

PostNL levert in de avonduren

Zover is het overigens nog niet want de komende drie maanden bezorgt PostNL in samenwerking met Jumbo boodschappen in de stad Groningen en het directe buitengebied. Bezorgers van het pakketsorteercentrum in Kolham ten oosten van de stad Groningen. Jansma: “In de Jumbo Foodmarkt bij de Euroborg worden de online orders klaargemaakt en wij doen vervolgens de leveringen in de avonduren. We doen er in eerste instantie 200 per week. Bedoeling is dat dit aantal wordt uitgebouwd tijdens de pilot en dat we in een tweede fase orders gaan combineren met onze pakketbezorging.”

Lees ook:

Jumbo gaat thuisbezorgen via hubs

 

Jumbo: CO2-uitstoot fors terugdringen

Na de proef bekijkt ook Jumbo of de pilot in Groningen een vervolg krijgt, zo meldt de supermarktketen in een statement. De supermarktketen verklaart tegenover RTV Noord dat het onderzoekt of de samenwerking met PostNL een bijdrage kan leveren aan een schoner milieu en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Ook is Jumbo benieuwd of de samenwerking efficiëntievoordelen oplevert. Het supermarktconcern uit Veghel wil in 2020 de CO2-uitstoot van zijn transport met de helft hebben teruggedrongen ten opzichte van 2008.

Reageer op dit artikel