nieuws

UPS gaat verpakkingen hergebruiken

Distributie 664

UPS maakt werk van zijn afvalberg. De verzendreus lanceert een systeem waardoor verpakkingsmaterialen vaker kunnen worden gebruikt.

UPS gaat verpakkingen hergebruiken

LOOP. Zo heet het duurzaamheidssysteem dat UPS lanceert. Op het World Economic Forum heeft UPS samen met TerraCyle, wereldwijd leider in het recyclen van afval, de lancering van LOOP aangekondigd. Met dit baanbrekende systeem kan het gebruik van wegwerpverpakkingen bij consumentenproducten worden verminderd.

Verscheidene producten worden rechtstreeks aan klanten geleverd in customized verpakkingen die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. De verpakkingen worden vervolgens weer opgehaald, gereinigd en opnieuw gebruikt.

 

Zie ook
Slimmer verpakken? zo doe je dat

 

Klanten van LOOP krijgen een duurzame, herbruikbare of volledig recyclebare verpakking gemaakt van materialen zoals legeringen, glas en technische kunststoffen. Zelfs de buitenste verzenddoos maakt deel uit van de ontwerpinnovatie. Een geavanceerde verzendtas maakt het gebruik van dozen voor eenmalig gebruik overbodig en biedt consumenten een elegante oplossing die verspilling tegengaat.

 

Zie ook
Verpakking schadelijker dan last mile: dit is de oplossing

 

UPS en TerraCycle hebben samengewerkt om verpakkingen te ontwerpen die vloeistoffen, droge goederen en producten voor persoonlijke verzorging kunnen handlen. Het UPS Package Design and Test Lab hielp bij het op maat ontwerpen en testen van verpakkingen om aantrekkelijk te zijn voor de consument, maar toch duurzaam genoeg om keer op keer te worden gebruikt.

Reageer op dit artikel