nieuws

Segway lanceert autonome bezorgrobot

Distributie 757

Segway, het elektrisch aangedreven vervoersmiddel dat bekend is van stadsrondleidingen doet een nieuwe, serieuze poging een plek te veroveren in de logistiek. Het merk komt met een bezorgrobot dat autonoom kan rijden.

Segway lanceert autonome bezorgrobot

Heeft de Segway een toekomst in de logistiek? Die vraag stelde Logistiek in 2013. Aanleiding waren proeven van Vanderlande, Technische Unie en V&D. Zij onderwierpen de elektrische tweewieler aan een grondige test. Optimisme voerde de boventoon toentertijd, maar daarna werd het stil rondom de Segway in de logistiek.

 

segway-robot-autonoom

Fotot: Segway

 

Lees ook
Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

Tot nu. Ninebot, het moederbedrijf van Segway, introduceert de bezorgrobot Loomo. Een autonoom rijdenden robot met een opslagcapaciteit tot 50 kilogram. Loomo maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. De robot wordt bestuurd via een cloud  navigatiesysteem. Ook bezit het een camera. Bovenaan de Loomo-robot is een 10-inch touchscreen  bevestigd waardoor de gebruiker met de robot kan communiceren. Loomo kan worden gebruikt voor het bezorgen van voedsel en pakketten.

Reageer op dit artikel