nieuws

Picnic bezorgt nu ook standaard op zondag

Distributie 404

Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf eind deze maand ook op zondag. Volgens eigen zeggen is het daarmee de eerste supermarkt van Nederland. Een geslaagde pilot in diverse steden trok Picnic over de streep. Binnen drie weken zal de zondaglevering in alle plaatsen waar de online supermarkt levert, zijn doorgevoerd.

Picnic bezorgt nu ook standaard op zondag

De bewuste pilot vond plaats in Utrecht (sinds eind 2017, red.), Ede en Veenendaal. Daarna werd vorig jaar april uitgebreid naar Zoetermeer, Den Haag, Delft, Leiden en Almere. “De populariteit van de zondaglevering in die steden bleek zo overweldigend, dat we hebben besloten in alle 70 plaatsen waar we momenteel actief zijn, zeven dag per week de boodschappen te gaan bezorgen”, zegt Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. Ook levert de uitrol van de dienst extra banen op. “We verwachten zo’n 15 procent meer runners en shoppers nodig te hebben de komende tijd”, aldus Muller.

Zondagbezorging niet uniek

Picnic is nu enkele jaren actief en bezorgt inmiddels in 70 gemeenten. Begin vorige week werd bekend dat ook vanaf half februari ook in bijna heel Amsterdam wordt bezorgd. In 2018 steeg het aantal huishoudens waar Picnic bezorgt van 90.000 naar ruim 275.000, meldt de online supermarkt vandaag. Bezorging op zondag in Nederland is niet uniek. Onder meer bol.com en Coolblue leveren op zondag.

 

Lees ook:

Thuisbezorgen boodschappen rukt op

 

 

FNV: ‘Picnic personeel slecht betaald’

Vakbond FNV leverde eind vorig jaar in Trouw kritiek op het bedrijf. Personeel zou slecht worden betaald en met de veiligheid in de magazijnen zou onder de maat zijn volgens de bond die van mening is dat Picnic zich moet aansluiten bij de supermarkt cao. Muller bestrijdt dit en laat weten dat er inmiddels een afspraak staat met FNV.

‘Geen interesse in Hoogvliet dc’

Op het bericht in het AD gisteren dat Picnic interesse heeft in het distributiecentrum van Hoogvliet in Alphen aan den Rijn, dat volgend jaar vrijkomt, zegt Muller dat dit verhaal ‘een eigen leven is gaan leiden’. “De interesse is er niet. We werden gebeld door het AD met de vraag of we ons daar gaan vestigen. We hebben gezegd bedankt voor de tip, meer niet. Dat is vervolgens anders uitgelegd door het AD.”

Reageer op dit artikel