nieuws

De 8 best gelezen blogs van 2018

Distributie 1272

Hessel Visser met zijn blog over PostNL is de best gelezen blog van 2018. Visser liet de concurrentie dit jaar ver achter als het gaat om pageviews. De 8 best gelezen blog van 2018.

De 8 best gelezen blogs van 2018
Hessel Visser

1 PostNL wil de grootste van de Benelux worden. Om die ambitie te verwezenlijken timmert het bedrijf hard aan de weg. Zo ver is het nog niet, maar PostNL mag zich wel nummer 1 noemen als best gelezen blog onderwerp. Een notering waar het bedrijf minder content mee is, aangezien de aanleiding van de blog van Hessel Visser niet al te positief was. Op zaterdagavond 22 september was er een uitzending van het consumentenprogramma. De balans tussen een tevreden klant en een tevreden medewerker lijkt ver te zoeken. We zijn de distributiewereld aan het uithollen.

2 Kees Verweij staat fier op plek 2 qua best gelezen blog in 2018. Niet vreemd want het onderwerp, de Top 100 Logistieke Dienstverleners, is altijd een goed scorend thema op Logistiek.nl. Sterker nog; de bekendmaking van de lijst was het best gelezen nieuwsbericht van 2018.

3 De winnaar van vorig jaar, Jack van der Veen, moet het nu doen met plaats 3. Zijn blog met de prikkelende kop Is het einde van supply chain management nabij? trickerde vele duizenden geïnteresseerden de blog te lezen.

4 De blog van Goos Kant over de last mile is goed voor plek 4 ‘best gelezen blogs 2018’ Door slimme optimizers maar ook slimme processen in te richten hoeft een hele goede klantervaring niet gelijk gepaard te gaan met hoge kosten. Leer uit je data wat jouw klant wil, want in de last-mile maak je het verschil, aldus Kant.

 

 

 

 

5 WMS expert Jeroen van den Berg trok eveneens duizenden lezers met zijn blog met een eveneens prikkelende kop: Zes beruchte ICT ‘fuck-ups’ in mislukte ERP implementatie Aanleiding? ‘Het opmerkelijke bericht in de Volkskrant heeft het over foutjes in de software-instellingen.’

6 Blockchain kwam in 2018 regelmatig in het nieuws. Ook in de logistiek. Denk aan Koopman dat de primeur had in zijn logistieke business. Maar hoe belangrijk is en hoe groot wordt dit nieuwe fenomeen? Jack van der Veen schreef er een blog over. Blockchain: van hype tot supply chain revolutie (als u dat wilt) is goed voor plaats 6.

7 Walther Ploos van Amstel schreef een blog over de toekomst van transporteurs van levensmiddelen. Hoe maken we de sector weer gezond en winstgevend? Het antwoord interesseerde eveneens veel lezers. Goed voor plek 6.

8 Jack van der Veen sluit de top 8 af met zijn blog: Logistieke wereld in brand: bent u pyromaan of brandblusser? Recente mondiale ontwikkelingen hebben onmiskenbaar een negatieve invloed op onze supply chains.

 

Nog even dit: Pageviews zijn op basis van Google analytics.
Pageview-aantallen zeggen natuurlijk lang niet alles. Het ene onderwerp is nu eenmaal meer aan de massa besteed dan het andere. Bovendien maakt het ook verschil of je blog er begin januari of eind december op is gekomen.

Reageer op dit artikel