nieuws

DAF en Paccar doen goede zaken in 2018

Distributie 558

DAF vergroot zijn aanwezigheid in Europa. Op het Europese continent is het marktaandeel bij de zware vrachtwagens gestegen. Moederbedrijf Pacar zag zowel de omzet als de winst wereldwijd fors toenemen.

DAF en Paccar doen goede zaken in 2018

DAF deed in Europa in 2018 goede zaken voor Paccar, het moederbedrijf van de van oorsprong Nederlandse truckfabrikant. DAF breidde zijn marktaandeel bij vrachtwagens boven de 16 ton uit tot 16,6 procent. Een jaar eerder had DAF in Europa nog een marktaandeel van 15,3 procent in dezelfde klasse.

In Nederland is de dominantie van DAF, dat sinds vorig jaar een nieuwe directeur heeft, groter. Met een marktaandeel van 34% is DAF de marktleider, gevolgd door Volvo (20%) en Scania (18).

 

Lees ook
De toekomst in de stad is elektrisch voor DAF

 

Cijfers Paccar

Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, had sowieso een goed jaar. Het bedrijf noteerde in 2018 een recordomzet. Over heel 2018 voerde Paccar zijn omzet met 21 procent op tot 23,5 miljard dollar. Ook de nettowinst steeg tot recordhoogte. Over het afgelopen boekjaar hield Paccar 2,2 miljard dollar over onder de streep, 31 procent meer dan het voorgaande jaar.

De truckfabrikant profiteerde naar eigen zeggen van economische rugwind in de Verenigde Staten en Europa. Doordat de transportsector groeide, steeg bij vervoerders ook de vraag naar nieuw materieel.

Reageer op dit artikel