nieuws

Zalando en bpost testen ultieme last mile oplossing

Distributie 1507

Last mile ten top. Nooit meer je pakket mislopen of onnodig urenlang zichten wachten. Zalando en bpost brengen je pakket tot in je huis.

Zalando en bpost testen ultieme last mile oplossing

Zalando houdt een proef waarbij het de online bestellingen van zijn klanten letterlijk in huis aflevert. De Duitse e-commerce reus testte de last mile in optima forma in de regio Antwerpen. Bezorgers van bpost, dat sinds kort vanuit een supermodern sorteercentrum opereert,  konden via een slimme deurbel en slim slot de huizen van de 750 deelnemers binnengaan.  De bewoner opende de klant op afstand zijn deur en kon de bezorger via een app volgen. Klanten konden ook communiceren met de bezorger.

Het doel: onderzoeken wat de mening van de klant is over deze last mile optie. Patrick Leysen, vice president van Future Lab bij bpost: “De vraag die centraal stond was: Is het gemak van deze service groter dan het aantal reserveringen dat deelnemers hebben over privacy of veiligheid?”

 

Zie ook
Last mile pur sang: boodschappen tot in de koelkast

 

Testresultaten

Aan het begin van de test stond de helft welwillend tegenover de last mile optie. Aan het eind was dat 9 van de 10. Remko Bakker, Business Development, Zalando: “Als je mensen ervan overtuigt om de service te gebruiken, worden ze er verliefd op. Mensen gebruikten het niet alleen voor pakketten van Zalando, maar ook voor andere leveringen. En dat is waar we naartoe willen; een open systeem waar alle soorten leveringen worden aanvaard.”

 

Dit is het nieuwste dc van Zalando

356.000 vierkante meter magazijnruimte (inclusief entresols), 200.000 vierkante meter grondoppervlakte, 18.000 pakketten per uur. Dat zijn de getallen die horen bij het nieuwste, reusachtige distributiecentrum van Zalando.

Lees het artikel >>>

 

 

De kans dat de test snel het nieuwe last mile adagium wordt, is twijfelachtig. De installatie van de techniek was behoorlijk tijdrovend en relatief duur, aldus Leysen. “Er zijn veel verschillende soorten deuren. Het klinkt heel basaal, maar het bleek een hindernis voor ons te zijn.”

 

Reageer op dit artikel