nieuws

Nieuw Nederlands bedrijf lanceert nieuw elektrisch voertuig stadsdistributie

Distributie 1302

Trens brengt een elektrisch distributievoertuig op de markt met een laadvermogen dat groter is dan de bekende concepten. Bovendien leent het zich voor een nieuw logistiek concept met mini-hubs.

Nieuw Nederlands bedrijf lanceert nieuw elektrisch voertuig stadsdistributie

Trens ontwikkelt en produceert elektrische bedrijfsvoertuigen. Voor de distributie van goederen is de Trens-Logic ontwikkeld. Deze bestaat uit een trekker met twee of drie wagons (afhankelijk van de maat). De wagons hebben ieder een netto laadvermogen tot 2000 kilogram.

Actieradius

Afhankelijk van de uitvoering en vloerhoogte passen 10 tot 12 rolcontainers in een wagon, plus ruimte voor losse pakketten. De wagons kunnen geleverd worden met een koel-vriesfunctie. De actieradius is zo’n 300 km, meldt de laatstemeter.nl. De maximum snelheid is 45 kilometer per uur. Sligro-ISPC start in 2019 in Antwerpen en Gent met de Trens-Logic voor de duurzame bevoorrading van de horeca in de binnensteden.

Reageer op dit artikel