nieuws

Utrechtse bouwhub krijgt 3PL Dynamics WMS

Distributie 1112

Het warehouse op de bouwhub-locatie van VolkerWessels Bouwmaterieel in Utrecht krijgt een nieuw warehouse managements systeem (WMS). Recent heeft het bouwbedrijf gekozen voor de 3PL Dynamics WMS-oplossing. Boltrics verricht de implementatie van dit WMS dat veelvuldig gebruikt wordt door logistiek dienstverleners.

Utrechtse bouwhub krijgt 3PL Dynamics WMS

VolkerWessels Bouwmaterieel heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan op het gebied van binnenstedelijke bouwlogistiek. In Utrecht wordt al jaren gewerkt met een bouwhub aan de rand van de stad. Vanuit deze hub wordt het totale logistieke proces van de bouwketen (van leverancier tot bouwplaats) gemonitord en gecoördineerd. De leveranciers worden zonder wachttijden gelost, de leveringen worden geconsolideerd tot dagpakketten en worden op de meest slimme manier naar de bouwprojecten in de binnensteden vervoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van open data.

Bi-directioneel communiceren

Volgens VolkerWessels Bouwmaterieel is de 3PL Dynamics van Boltrics het gewenste WMS want in deze oplossing, gebaseerd op Microsoft Dynamics, zijn alle warehouseprocessen eenvoudig te configureren. Door de zogenaamde Connector module kunnen partijen op basis van EDI-technologie bi-directioneel digitaal communiceren. Vooraanmeldingen gebeuren daarbij automatisch en via het webportaal kan iedereen inzien wat de actuele status is. Betrokken chauffeurs kunnen via een app-platform van, de mobiele applicatie van Boltrics, POD’s doorgeven of andere signalen doorsturen. Zo gebeurt de volledige communicatie binnen de keten digitaal en is handmatig invoeren van gegevens niet meer nodig. Daarmee komt dit WMS volgens VolkerWessels tegemoet aan eisen met betrekking tot interne en externe communicatie, flexibiliteit en opschaalbaarheid.

WMS wordt blijvend ontwikkeld

Mark Dudink, coördinator van de Utrechtse BouwHub laat weten dat dit WMS-traject spannend is. “Er is weinig tot geen vergelijkingsmateriaal en de situatie van vandaag is morgen niet gegarandeerd. Wij zien in dit concept in ieder geval de toekomst en dat is één van de redenen waarom we met Boltrics in zee zijn gegaan.” Volgens Dudink is het opschalen van de geleverde software een kleine moeite en het product wordt blijvend ontwikkeld en periodiek kosteloos geüpdatet. “Deze toekomstgerichte filosofie sluit aan op onze bouwhub en zodoende voelde dit als de juiste stap. Voor alle betrokkenen is dit natuurlijk nieuw, van chauffeur tot de opzichter op de bouwplaats. De communicatiemodules maken het werk een stuk duidelijker en efficiënter.”

Reageer op dit artikel