nieuws

Sygic verbetert navigatie met slim algoritme

Distributie 545

Sygic, ontwikkelaar van kaart- en navigatieoplossingen, lanceert tijdens deze ICT & Logistiek, een optimalisatie-algoritme. Met dit nieuwe algoritme kunnen meer dan honderden wegpunten worden verwerkt. Ook kan het worden als onderdeel van Sygic Navigatie-producten of API, geïntegreerd in bestaande oplossingen.

Sygic verbetert navigatie met slim algoritme

Met dit slimme algoritme kunnen leverings- en afhaaladressen een geocode krijgen. Een optimalisatie is volgens Sygic mogelijk bijvoorbeeld na het handmatig invoegen of scannen van pakketten, zelfs wanneer de internetverbinding niet beschikbaar is.

Deze oplossing kan volgens het van origine Slowaakse softwarebedrijf eenvoudig worden geïmplementeerd op bedrijfsvoertuigen of worden geïntegreerd in een bestaande oplossing. Het vereist ook geen dure, en voor kleine en middelgrote ondernemingen, vaak onhaalbare oplossingen aan serverzijde en het kan honderden wegpunten verwerken.

Kleine investering in hardware

“We hebben dit algoritme ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en bruikbaarheid zonder dat bedrijven grote bedragen moeten investeren op het vlak van hardware,“ zegt Martin Strigac, CEO van Sygic. “Chauffeurs hebben alleen maar een mobiel apparaat nodig.”

Algoritme toepasbaar in meerder sectoren

Het algoritme is toepasbaar in verschillende sectoren, van transporteurs en logistiek dienstverleners tot en met afvalverwerkers en openbaar vervoer. Het algoritme kan de route dynamisch aanpassen aan alle wijzigingen in de dispatch zonder dat hiervoor verdere aanpassingen nodig zijn.

Sygic: 200 miljoen gebruikers

In 2009 produceerde Sygic de eerste navigatie-app voor gedetailleerde routegeleiding voor de iPhone. Met meer dan 200 miljoen gebruikers op iOS, Android en Windows beschikt dit bedrijf volgens eigen zeggen over een van de meest geavanceerde GPS-navigatie-apps ter wereld.

Reageer op dit artikel