nieuws

Sligro start proef duurzame stadslogistiek Den Bosch

Distributie 1155

Sligro start in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch met een proef elektrisch transport. Samen met enkele logistieke partners worden klanten een half jaar bevoorraad met elektrische bestelwagens.

Sligro start proef duurzame stadslogistiek Den Bosch

Met de proef elektrisch vervoer wil Sligro, dat dit jaar de logistiek van de horeca tak van Heineken overnam,  het  duurzaamheidsaspect en gevolgen onderzoeken van elektrisch vervoer. De groothandel wil toetsen of elektrisch een bijdrage kan leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de stad en de reductie van het aantal verkeersbewegingen door grote vrachtwagens.

 

Studie: elektrisch nadert stap voor stap – video IAA

 

De proef is op 1 november gestart. Bestellingen worden bij bepaalde klanten met de elektrische bestelauto afgeleverd. Deze bestellingen worden voorbereid in de Sligro-vestiging in
´s-Hertogenbosch, die als een ‘hub’ gaat fungeren. Sligro onderzoekt onder meer de aspecten:  rijgemak, actieradius en de hoeveelheid goederen die kunnen worden meegenomen. Mocht de proef positief uitpakken dan dient de pilot in ’s-Hertogenbosch als blauwdruk voor een uitrol naar andere steden in Nederland. De proef duurt een half jaar.

 

Reageer op dit artikel