nieuws

Dit is het nieuwe dc van Picnic in Eindhoven

Distributie 3326

Picnic stelde eenmalig de deuren van het distributiecentrum en de hub in Eindhoven open voor nieuwsgierige klanten uit de Lichtstad. Ongeveer 200 bezoekers kwamen hier op af. Omdat het dc en de hub bij elkaar zitten was het complete logistieke proces goed te zien. “Veel bezoekers deelden hun ervaringen en we hebben zelfs handige tips gekregen waarvan we zeker gaan kijken of we ze kunnen doorvoeren.”

Dit is het nieuwe dc van Picnic in Eindhoven

Picnic bezorgt sinds afgelopen zomer in Eindhoven en daarom mochten inwoners van deze Brabantse stad zondag 25 november tussen 12.00 en 16.00 uur van dichtbij zien hoe het logistieke proces van de online supermarkt in zijn werk gaat en hoe de boodschappen voor de klanten worden verzameld.

Dc en hub in één

De bezoekers werden rondgeleid in het 18.000 vierkante meter tellende distributiecentrum, gesitueerd in een gedeelte van een pand van DHL. In Eindhoven grenzen het distributiecentrum en de hub aan elkaar. Dat is niet op alle plekken in het land zo. Eindhoven was de eerste waarna Rotterdam volgde met een combinatie van dc en hub ineen.

Ritje met elektrisch wagentje

Vooral de opvallende elektrische bezorgwagentjes van Picnic trokken veel bekijks van de bezoekers op de open dag. Het was dan ook mogelijk om een ritje ermee te maken. De kleintjes vermaakten zich op het springkussen of het elektrische wagentje dat was omgetoverd tot ballenbak. Anouk Lemsom, verantwoordelijk voor business development bij Picnic kijkt terug op een geslaagde open dag: “Het was ontzettend leuk om te zien dat zo veel Eindhovenaren nieuwsgierig waren en ondanks de kou fanatiek meededen aan alle activiteiten die er gepland waren. Veel bezoekers deelden hun ervaringen en we hebben zelfs hier en daar wat handige tips gekregen waarvan we zeker gaan kijken of we ze kunnen doorvoeren.”

 

 

 

Complete logistieke proces

Omdat het dc en de hub bij elkaar zit, is in Eindhoven het complete logistieke proces goed te zien. Hoe de boodschappen aankomen in het distributiecentrum, hoe de zogenaamde ‘shoppers’ de boodschappen verzamelen. Dat gebeurt voor 18 klanten tegelijk. Tot slot is te zien hoe de boodschappen worden geladen in de elektrische Picnic-wagentjes om uit te rijden naar de Eindhovense klanten. Een gedeelte van de verzamelde orders gaat dus, gestapeld in hoge karren, naar de andere hubs in het zuiden.

Bekijk het filmpje over de open dag in Eindhoven

Brabants worstenbroodje

In Brabant moesten de mensen nog wel even wennen aan de online super. “In de Randstad kent iedereen Picnic wel”, zegt hub manager Lean van Baarle. “In iedere regio voegen wij lokale producten toe aan het assortiment. Hier is dat het verse Brabantse worstenbroodje.” Vanuit Eindhoven worden de hubs in Den Bosch, Breda en Venlo bevoorraad. Het vervoer is in handen van St. Van den Brink.

Biersorteertafel

De hubs onderling werken veel samen en delen ideeën. Een Brabantste vinding is de biersorteertafel: een manier om gemakkelijk de retour gekomen bierflesjes te sorteren. Dit idee wordt nu ook in andere hubs van Picnic toegepast. In Eindhoven zijn er 10 actieve elektrische wagentjes, maar er staan in de hub ook nog 10 stuks als buffer. Van Baarle: “We hebben hier ruimte om ze neer te zetten, vandaar dat ze hier staan. Mocht er eentje stuk gaan of het wordt drukker, dan kunnen we gemakkelijk eentje extra inzetten.” Per rit worden 10 tot 16 klanten bediend. De runner is hier ongeveer 2,5 uur mee bezig.

Lees ook: Waar is Picnic nu allemaal actief?

Reageer op dit artikel