nieuws

Koopman gaat voor 100% elektrisch in de stad

Distributie 599

Koopman TransMission heeft een 100% elektrisch aangedreven voertuig in gebruik genomen voor het afleveren van stukgoed in de binnenstad van Groningen.

Koopman gaat voor 100% elektrisch in de stad

Koopman verduurzaamt zijn transportactiviteiten verder. Na de keuze voor HVO, schakelt de dienstverlener nu over op elektrisch. Koopman heeft in de stad Groningen een elektrische bestelbus gelanceerd.
Harm Koopman, directeur, over de rol van Koopman TransMission: “Op dit moment functioneert onze vestiging in Noordhorn al als hub voor diverse andere vervoerders. Wij verzamelen de goederen en brengen ze vervolgens emissievrij én efficiënt naar de binnenstad. We zijn nu met één voertuig begonnen maar zien dit als een opstap naar een verdere uitrol in de toekomst.”

 

Studie: elektrisch nadert stap voor stap – video IAA

Ontwikkeling elektrische trucks neemt vlucht

 

Het voertuig werd onthuld door wethouder Paul de Rook en Arthur van Dijk, voorzitter van TLN. Het bedrijf neemt daarmee het voortouw in het plan voor emissieneutraal vervoer in de binnenstad in 2025. Om dit te bereiken is het convenant Duurzame Stadslogistiek ondertekend.

 

Reageer op dit artikel