nieuws

Franse acties deren Nederlandse vrachtwagenchauffeurs amper

Distributie 494

Truckers van Nederlandse transportbedrijven hebben tot nut toe weinig problemen ondervonden van snelwegblokkades van de zogeheten ‘gilets jaunes’ (gele hesjes) in Frankrijk.

Franse acties deren Nederlandse vrachtwagenchauffeurs amper

Veel wegvervoerders waren volgens brancheorganisatie TLN al op de hoogte van de acties, waardoor ze de planning van ritten door Frankrijk konden aanpassen om de blokkades te omzeilen. “We hebben slechts enkele telefoontjes van leden gehad. Als er echt grote problemen waren, zouden dat er veel meer zijn geweest”, laat TLN weten. Dankzij tips van een Franse zusterorganisatie kwamen de blokkades niet als verrassing.

De acties moeten overigens niet te lang duren, want dan komen vervoerders en hun opdrachtgevers wel degelijk in de problemen. “Dat kan er bijvoorbeeld toe leiden dat ladingen met versproducten bedorven raken en moeten worden weggegooid”, legt een woordvoerder van TLN uit.

Reageer op dit artikel