nieuws

Quicargo krijgt miljoenen groeigeld

Distributie 1886

Transportplatform Quicargo heeft 3 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. Met de extra financiering wil Quicargo zijn activiteiten in de Benelux en Duitsland uitbreiden.

Quicargo krijgt miljoenen groeigeld

Quicargo, dat in augustus 2017 het levenslicht zag,  wil transportbedrijven beter laten renderen, door vrachtwagens beter te benutten. De app van Quicargo stelt vrachtwagens in staat om de lege laadruimte te verkopen aan nieuwe klanten waardoor het wegvrachtverkeer efficiënter wordt en CO2-uitstoot afneemt.

Benelux en Duitsland

Met het extra groeigeld van 3 miljoen euro, dat enkele maanden volgt op een financiering van 900.000 euro, wil Quicargo zijn activiteiten in de Benelux en Duitsland uitbreiden. Avishai Trabelsi, de medeoprichter en CEO: “Ook willen we de volume in Nederland vergroten. Ons belangrijkste doel is te groeien in de driehoek Antwerpen, Amsterdam, Duisburg met daar tussenin Rotterdam en Venlo.”

Daarnaast richt zich op de verkoop op middelgrote vervoerders. Trabelsi: “Tot nu toe werkten we met grote en middelgrote transportbedrijven. Vandaag de dag zien we dat steeds meer bedrijven ons merk herkennen en vertrouwen”, aldus Trabelsi. “Als gevolg daarvan benaderen we nu ook kleinere transportbedrijven.” De financieringsronde werd geleid door SLJ Investment Partners van zakenman René Dahan, Dahan wordt tevens lid van de Advisory Board van Quicargo. Andere leden zijn: Walther Ploos van Amstel, Peter Sierat en Willem Prinsen.

 

 

Lees ook
Sjansen met de tinders van de transport

 

De kapitaalinjectie van Quicargo volgt enkele weken nadat soortgelijk platform Synple stopte. Het is de initiatiefnemers niet gelukt om het platform voldoende snel op te schalen. “Als start up platform moet je in de ‘mind’ van de transporteurs komen te zitten.” Dat kost tijd weet hij ook. “Ten eerste moet je daarom commerciële waarde aantonen. Dat doen we. Alleen nu de economie goed draait en de bedrijven vol zitten met opdrachten is dat een extra uitdaging. Daarnaast draait het om vertrouwen.” Trabelsi verwacht dat zijn platform in het vierde kwartaal van 2019 break even draait in Nederland.

 

Reageer op dit artikel