nieuws

Nooit meer stilstaan? Transport kan echt slimmer

Distributie 1519

Hoe kun je door slimme technieken de doorstroming en veiligheid verbeteren op de weg? Paul Swaak, programmamanager Talking Logistics geeft tekst en uitleg tijdens ICT&Logistiek.

Nooit meer stilstaan? Transport kan echt slimmer

Verkeersopstoppingen, CO2-uitstoot en gevaarlijke situaties. Dit kan slimmer en grotendeels uitgebannen worden. Slimme techniek is de oplossing. De afgelopen jaren zijn onder de vlag van Talking Logistics tal van initiatieven opgestart om de doorstroming en efficiënte van vrachtverkeer te verbeteren. De meest bekende en in ieder geval meest recent is de Experience Week Connected Transport begin oktober. Tijdens de week werden diverse slimme technieken getest die moeten resulteren in een efficiënter en veiligere verkeersafwikkeling.

Voorrang vrachtwagens

Denk aan slimme verkeerslichten (VRI’s)  op kruispunten. Deze verkeerslichten detecteren vrachtwagens in een vroeg stadium, waarna ze langer groen licht kunnen krijgen, of zelfs prioriteit boven ander verkeer. Dit bevordert niet alleen de doorstroming, maar ook brandstofreductie. Een bandenspannings meetsysteem dat de bandenspanning meet van vrachtwagens zodat het aantal incidenten met klapbanden kan worden verminderd. Welke gevolgen heeft verkeer op de staat van de weg en de brug. Ook dit kan worden gemeten met als doel eventuele calamiteiten voor te zijn om groot onderhoud en dus oponthoud te vermijden.

Seminar

Meer weten over Talking Logistics, de ontwikkelingen en kansen? Programmamanager Paul Swaak praat u bij tijdens een seminar op ICT&Logistiek. Hij doet dit op woensdag 7 november op 14.45 uur in Theater 2 warehouse automation.

 

 

Reageer op dit artikel