nieuws

Kapitaalinjectie van 1 miljoen euro voor startup Brenger

Distributie 1093

Vervoersplatform Brenger heeft van de bestaande investeerders bijna 1 miljoen euro groeigeld gekregen. Daarmee komt het totale groeivermogen van de Amsterdamse startup van oprichters Derk van der Have en Wisse Koedam uit op bijna twee miljoen euro.

Kapitaalinjectie van 1 miljoen euro voor startup Brenger

Brenger koppelt online een transportopdracht van particulieren aan onbenutte ruimte in bestelauto’s. Met het groeigeld wil het bedrijf haar platform verder verbeteren en haar steentje bijdragen aan duurzame logistiek. Het idee is dat koeriers met een slecht gevulde bus door Brenger extra ritten kunnen toevoegen aan hun planning en zo meer verdienen op hun rit en bovendien CO2 bespraren. Straks kunnen de koeriers dat via een dashboard zelf makkelijker inplannen.

Groei

De afgelopen twaalf maanden groeide de omzet van het bedrijf met 600 procent. Brenger bestaat inmiddels twee jaar en telt zestien werknemers. Het bedrijf werkt samen met Marktplaats, Troostwijk en Onlineveilingmeester.

Lees ook: Social delivery startup Homerr ontvangt 1 miljoen startkapitaal

Reageer op dit artikel