nieuws

Stadsdistributie? UMS lanceert nieuw voertuig

Distributie 801

Zolution. Zo heet de nieuwe zero emissie stadsdistributie voertuig van UMS.
Het duurzame voertuig wordt vandaag gelanceerd in Amsterdam.

Stadsdistributie? UMS lanceert nieuw voertuig

Betaalbaar, voldoende range en laadvermogen. Dat zijn de kwalifaicaties die UMS zijn nieuwste voertuig voor stedelijke distirbutie geft. UMS lancert vandaag in Amsterdam de Zolution. De Zolution is een combinatie van Japanse aandrijftechniek met Nederlandse engineering. De Nissan eNV200 staat aan de basis van de Zolution. Het voertuig heeft een vijf meter lange laadruimte dat met het trekkende voertuig verbonden is. Bovendien is het voertuig elektrisch geremd.

Rijbewijs b

De laadvolume is 16m3 en het laadvermogen ruim 1.000 kilo. De Zolution mag met een B-rijbewijs bestuurd worden. De rijeigenschappen zijn vergelijkbaar met een personenauto. Het verschil is dat er een meedraaiende laadruimte achter zit. Daarom gaat UMS een eigen training verzorgen voor klanten.

 

 

zolution

 

Licht en laag

Het voertuig is geheel van composiet waardoor het voertuig 30 procent lichter is dan een vergelijkbare constructie in aluminium. Daarnaast heeft het een hoge K-waarde zodat de laadruimte condensvrij blijft of met een koelaggregaat direct klaar is voor de inzet als geconditioneerd voertuig.  Doordat de Zolution heeft een vloer van 21 cm boven de straat en kan knielen waardoor een chauffeur met een pompwagen pallets makkelijk uit het voertuig kan rijden,  aldus Lars Kool, directeur/eigenaar UMS.

 

stadslogistiek

 

Prijs

Het voertuig kost in de basisuitvoering 75.000 euro. Op basis van 20.000 km per jaar is de terugverdientijd 4 jaar, rekent Kool voor. “Ook omdat hij met één Zolution het werk van twee bestelauto’s kan doen.” De distributieauto kan maximaal 85 km/h en met een 40 kWh accupakket een maximum range van 200 kilometer. Deze afstand zal afhankelijk van het gebruik niet onder de 150 kilometer komen. City Hub heeft er inmiddels drie besteld.

 

 

Reageer op dit artikel