nieuws

Picnic en Sandd werken samen bij retourlogistiek

Distributie 1079

Bezorgers van Picnic nemen vanaf deze week retourzendingen van meerdere webshops mee. De service die de online supermarkt met postbezorger Sandd gaat verzorgen, begint in Utrecht. Bedoeling is dat ook andere gemeentes volgen in de nabije toekomst.

Picnic en Sandd werken samen bij retourlogistiek

De bezorgers van Picnic nemen de pakketjes mee in hun wagentjes als zij de boodschappen eenmaal hebben bezorgd bij hun klanten. De retourpakketten worden afgeleverd bij de lokale hubs van Picnic.

Retourzendingen voor Wehkamp

Sandd haalt de retourzendingen daar dagelijks op en zorgt dat ze teruggebracht worden naar de verschillende webwinkels. Eerder dit jaar hield Picnic al een pilot in Amersfoort, waar retourzendingen van Wehkamp werden opgehaald.

 

 

Lees ook:

Picnic wordt logistieke dienstverlener

Picnic: ‘Minder dieselbusjes in de wijk’

Het maakt overigens niet uit van welke webwinkel de pakketjes afkomstig zijn: klanten van elke webshop kunnen hun retourzendingen meegeven aan de runners van Picnic. Muller: “Maar ook bestellingen die via Marktplaats gedaan zijn of Coolblue, fonQ, Esprit, Zalando, bol.com en Wehkamp. Het gaat om veel pakketjes die nu met een dieselbus worden opgehaald en straks gewoon met ons elektrische wagentje mee kunnen. Dit speelt ook in op de wens van gemeenten om dieselbusjes uit de wijken te weren”, zegt Picnic mede-oprichter Michiel Muller.

Sandd breidt pakketbezorging uit

CEO Rob Brakenhoff van Sandd zegt over de samenwerking. “Op deze slimme manier bundelen we onze krachten en zijn we duurzaam bezig: Picnic haalt de pakketjes met elektrische bezorgwagentjes op bij hun klanten en wij zorgen ervoor dat ze worden afgeleverd bij de winkel waar ze vandaan komen.” Eerder dit jaar breidde Sandd zijn diensten uit met pakketbezorging. Dat was mogelijk door de overname van Van Straaten Post.

Reageer op dit artikel