nieuws

UPS test nieuwe elektrische bestelwagen

Distributie 480

UPS voegt een nieuw merk toe aan zijn testprogramma van alternatieve brandstoffen. De Amerikaanse pakketreus gaat samenwerken met Thor Trucks.

UPS test nieuwe elektrische bestelwagen

UPS test samen met Thor een ​​volledig elektrische bestelwagen. De elektrische bestelwagen van Thor heeft een actieradius van ongeveer 160 kilometer en wordt  aangedreven door een door Thor ontworpen accu. De test wordt gehouden in Los Angeles en duurt zes maanden. Wegprestatie, duurzaamheid en batterijcapaciteit/actieradius zijn belangrijke testpunten.

Investeren in duurzaam transport

Thor is niet het enige bedrijf waar UPS in investeert op het gebied van duurzaam transport. UPS gaat  onder meer 35 elektrische ultramoderne bestelwagens testen in Parijs en Londen in samenwerking met het Britse technologiebedrijf ARRIVAL. Ook investeert het in hybride technieken, CNG en LNG initiatieven. Recent heeft UPS een radicaal nieuwe oplaadtechnologie geïnstalleerd in zijn centrale depot in Londen. Deze oplaadtechniek stelt UPS in staat om tegelijkertijd een hele vloot elektrische voertuigen op te laden.

Telsa en anderen

UPS heeft al meer dan 300 elektrische trucks in Europa en de Verenigde Staten in gebruik en 700 hybride varianten. Alles bij elkaar heeft UPS meer dan 9.000 voertuigen met alternatieve brandstof op de weg. De totale vloot bestaat uit ruim 100.000 voertuigen. Eerder dit jaar bestelde UPS 125 Tesla trucks en 50 elektrische bestelwagens van Workhorse Group.

De elektrische bestelwagen van Thor moet eind dit jaar op de weg te vinden zijn.

 

Reageer op dit artikel