nieuws

VDO Continental lanceert slimme tachograaf

Distributie 1134

VDO Continental lanceert slimme tachograaf

Slimmer, veiliger, efficiënter. Continental, moederbedrijf van VDO lanceert een aantal innovaties die dát moeten waarmaken. Een van die nieuwigheden is de slimme tachograaf.

De DTC 4.0, zo heet de nieuwste, intelligente tachograaf van VDO Continental. 4.0 verwijst naar de oprukkende logistiek 4.0.; een vorm van logistiek waarbij alles en iedereen door digitalisering met elkaar verbonden is. De slimme tachograaf, die eind dit jaar wordt gelanceerd, is het antwoord van Continental VDO op die trend én op de nieuwe EU regelgeving dat medio 2019 in werking treedt. De EU-richtlijn vereist een gestandaardiseerde DSRC-interface om controles langs de weg efficiënter te maken voor alle betrokkenen.

 

Lees ook
Logistiek 4.0: bent u er klaar voor

 

Onnodige politiestops voorbij

Met andere woorden: door de installatie van de slimme tachograaf kan de politie op afstand, terwijl de truck rijdt, de tachograaf uitlezen. Onnodige stops zijn hierdoor verledentijd. Lutz Scholten, vice-president van de tachograafdivisie binnen Continental spreekt van een ‘nieuw tachograaf tijdperk. “De tachograaf wordt nu een uitgebreide, geauthentiseerde gegevensbron voor alle telematicaprocessen.”

De vraag rijst: hoe zit het de bescherming van de persoonlijke data? Kein problem, volgens Continental. De DTC 4.0 is uitgerust met een elektronisch vlagsysteem. De chauffeur of fleetmanager kan aangeven welke informatie persoonlijk is en dus niet gebruikt mag worden door derden.

Truckonderhoud anytime anywhere

In het kader van informatie op iedere plek op ieder moment komt Continental ook met een Airbnb variant voor truckonderhoud. Continental lanceert eind dit jaar het platform TruckOn. Vorig jaar zette Continental de ‘slimme trailer’ in de markt. een nieuwe tracking-oplossing voor trailers.

 

 

Reageer op dit artikel