nieuws

Kunstmatige intelligentie moet rechts afslaan truck veiliger maken

Distributie 607

Kunstmatige intelligentie moet rechts afslaan truck veiliger maken

Slimmer, veiliger, efficiënter. Continental, moederbedrijf van VDO lanceert een aantal innovaties die dát moeten waarmaken. Een daarvan is het veilig rechts afslaan via kunstmatige intelligentie.

Continental wil over 4 tot 5 jaar rechts afslaan voor vrachtwagens veiliger maken. Hiervoor ontwikkelt het technologiebedrijf een oplossing in de markt dat het aantal ‘rechts afslaan ongevallen’ moet reduceren. Kunstmatige intelligentie is de sleutel tot dit geplande succes. Continental ontwikkelt een systeem dat niet alleen voetgangers en fietsers herkent, maar ook de bewegingen die ze maken. Hierdoor moet het systeem goed het dreigende gevaar in kunnen schatten,  bijvoorbeeld de kans dat een voetganger of fietser oversteekt.

 

 

Zie ook
Continental lanceert Airbnb voor truckonderhoud

 

Gevaar herkennen door kunstmatige intelligentie

De 1e generatie van de tool moet vrachtwagenchauffeurs potentiële gevaren helpen signaleren. De tweede generatie moet nog beter in staat zijn de gevaarlijke situatie in te schatten om de betrouwbaarheid van het systeem vergroten.” Dat is noodzakelijk om de acceptatie door chauffeurs te vergroten”, stelt Michael Ruf, hoofd commercial vehicles & after market producten bij Continentral.  Bij een dreigend ongeluk kan de truck automatisch stoppen. Om dit te realiseren maakt het bedrijf naast kunstmatige intelligentie gebruik van camera’s en radartechnologie.

 

Reageer op dit artikel