nieuws

GVT breidt fors uit op containerterminal De Kempen

Distributie 1253

Logistiek dienstverlener GVT Group of Logistics begint na de zomer met de uitbreiding van containerterminal De Kempen in Budel/Weert. Onderdeel van die uitbreiding is de bouw van een nieuw warehouse van 10.000 vierkante meter op het terminalterrein dat doorkruist wordt door de provinciegrens van Noord-Brabant en Limburg.

GVT breidt fors uit op containerterminal De Kempen

De containerterminal, die vorig jaar april in gebruik werd genomen, is na de overname van de aandelen van Paul Maas (eigenaar van logistiek dienstverlener Wetron, red.) volledig in handen van GVT uit Tilburg. Het nieuwe dc dat op het terminal terrein verrijst, moet er voor zorgen dat het intermodaal transport, warehousing en op- en overslag optimaal op elkaar aansluiten.

 

Lees ook:

Real time data maakt GVT slimmer en duurzamer

 

Groeiende vraag VAL-activiteiten

Zonder tussenkomst van een truck kunnen containers vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar voortaan direct van het binnenvaartschip in het magazijn worden gelost. Waarna de goederen vervolgens naar wens van de klant verder worden afgehandeld, meldt GVT in de juli-editie van zijn eigen Logistics Journal. Met deze aanpak creëert de logistiek dienstverlener volgens eigen zeggen een efficiente en tijdsbesparende oplossing voor de steeds grotere vraag naar Value Added Logistics (VAL)-activiteiten.

GVT: Uitbreiding met 60.000 m2

Als de realisatie van het nieuwe warehouse achter de rug is, wil GVT medio volgend jaar beginnen met de derde fase: een uitbreiding van het grondgebied van de terminal naar 60.000 vierkante meter. Het nieuwe warehouse wordt dan ook uitgebreid met nog eens 8.000 vierkante meter.

 

Lees ook:

GVT dendert door in China

 

Regionaal overslagcentrum droge bulk

Naast het afhandelen van container wordt containerterminal De Kempen ook een regionaal overslagcentrum voor droge bulk. Rondom de terminal wordt volgens GVT – op plaats 23 in de laatste Top 100 Logistiek Dienstverleners – in de nabije komst 100 hectare industriegrond uitgegeven. Met de multimodale infrastructuur die er komt, verwacht de logistiek dienstverlener dat deze locatie een aantrekkelijke vestigingslocatie wordt voor bedrijven.

Reageer op dit artikel