nieuws

Continental lanceert Airbnb voor truckonderhoud

Distributie 1057

Continental lanceert Airbnb voor truckonderhoud

Het kon niet uitblijven. Na een Airbnb voor warehousing komt er nu een variant op het gebied van garages voor de onderhoud van vrachtwagens.

Continental lanceert eind dit jaar het platform TruckOn. Hiermee wordt het bedrijf een matchmaker tussen fleetmanagers en garages. Het doel: slimmer en efficiënter onderhoud plannen. Garages in Europa kunnen zich (vooralsnog) kosteloos aanmelden op het platform om hun services aan te bieden. Vervolgens kunnen fleetmanagers met een paar knoppen op hun toetsenbord of mobiel (systeem wordt beschikbaar voor iOS en android) de garage kiezen die het beste past bij de bestemming of route van de truck.

Minder stilstand vrachtwagens

Net als bij Airbnb kunnen de aanbieders, in dit geval dus garages, worden beoordeeld door de gebruikers. Het grote voordeel volgens Continental: minder onnodige stilstand van de vrachtwagen omdat de service/reparatiewerkzaamheden gedaan kunnen worden tijdens de rustmomenten van de chauffeur. En flexibiliteit, want de service- en onderhoudswerkzaamheden kunnen door heel Europa worden uitgevoerd.

 

 

Lees ook
Het kon niet uitblijven: Airbnb voor warehousing

 

 

7 landen waaronder Nederland

Het platform wordt eind dit jaar in Duitsland, Italië en Spanje geïntroduceerd. In 2019 volgen nog vier landen: Nederland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Frankrijk. De applicatie is gratis voor fleetmanagers. Garages gaan in een later stadium een fee betalen voor deelname. Hoe hoog dat bedrag is en wanneer is nog onbekend.

 

Reageer op dit artikel