nieuws

Robotproducent Starship krijgt miljoenen en nieuwe ceo

Distributie 1615

Robotproducent Starship krijgt miljoenen en nieuwe ceo

Miljoenen aan investeringen en een nieuwe cep luiden een nieuwe periode in voor robotproducent Starship, De maker van slimme, autonome bezorgvoertuigen wil groeien in Amerika en Europa,

De robotmaker heeft 25 miljoen dollar extra opgehaald. Lex Bayer van Airbnb benoemd tot chief executive officer. Door de extra financiering komt de totale financiële injectie uit op ruim 42 miljoen dollar. Met het nieuwe geld rolt Starship zijn aanbod autonome voertuigen verder uit. De robotmaker heeft volgens eigen zeggen 160.000 kilometer afgelegd met zijn voertuigen in 20 landen in 100 steden wereldwijd.

 

 

Lees ook
Roadmap Robotics: in 4 stappen aan de slag met robots in het magazijn

Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

De autonome voertuigen van Starship zijn onder meer actief in Amsterdam en Londen. Zo testte pizzamaker Domino’s het voertuig vorig jaar voor het bezorgen van pizza’s. In Londen wordt het voertuig ingezet door JustEat, eveneens voor het bezorgen van eten. Het voertuig kan ook ingezet worden voor het bezorgen van pakketjes.

 

Reageer op dit artikel