nieuws

Minister verwerpt reddingsplan vrachtvluchten Schiphol

Distributie 2557

Minister verwerpt reddingsplan vrachtvluchten Schiphol

Het plan van de sector om meer vrachtvluchten beschikbaar te krijgen op Schiphol is afgeschoten door de minister. Het groeiplafond van Schiphol mag niet worden overschreden.

Met die argumenten keurt Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat het zogenoemde plan Locat Rule af. Het plan herbergt een te groot risico dat het aantal wettelijk vastgestelde vliegbewegingen op Schiphol van 500.000 per jaar wordt overschreden, aldus de minister in een schriftelijke reactie.

Grote schade logistieke sector

De beslissing is een tegenvaller voor de sector die het plan had bedacht om juist meer vliegcapaciteit voor vrachtvervoer te krijgen. Door de afkeuring van de minister vrezen de partijen (waaronder TLN, evofenedex en Air Cargo Netherlands) dat de afname van vrachtvluchten doorzet vanwege capaciteitsgebrek.

 

Lees ook
‘Uittocht van logistiek personeel dreigt in Amsterdamse regio’

 

Dit zou grote schade voor im- en exporteurs, logistieke bedrijven, de werkgelegenheid in de luchtvracht (25.000 arbeidsplaatsen) en het vestigingsklimaat in Nederland opleveren, aldus de organisaties.  De minister roept de partijen op met een nieuw plan te koken dat wel rekening houdt met het groeiplafond van 500.000 vliegbewegingen per jaar.

Reageer op dit artikel