nieuws

25ste LNG-tankstation van Nederland geopend

Distributie 1571

25ste LNG-tankstation van Nederland geopend
Gert van Overveld (Transport van Overveld) en wethouder René van Ginderen

Roosendaalse wethouder René van Ginderen en directeur Gert van Overveld van Transport Van Overveld hebben donderdag 7 juni het nieuwste en daarmee het 25e LNG-tankstation van Nederland geopend.

Het nieuwe LNG-tankpunt van PitPoint.LNG is gevestigd aan de A17 in Logistieke Hotspot nummer 1 van 2018, West-Brabant. LNG is in Nederland aan een opmars bezig in het nationale en internationale wegtransport als alternatief voor diesel. LNG verbrandt schoner dan diesel en levert minder uitstoot van fijnstof, NOx en CO2 op. Bovendien is LNG per kilo/liter goedkoper dan diesel en dat prijsverschil LNG en diesel is de laatste 18 maanden verder in het voordeel van LNG opgelopen.

 

Het nieuwe LNG-tankstation is gevestigd bij TruckEasy Roosendaal (Aanwas 37) aan de A17. René van Ginderen, wethouder van de gemeente Roosendaal, is blij met dit nieuwe LNG-tankstation in Roosendaal: “De regio West-Brabant is onlangs weer uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. Voor ons is logistiek een speerpunt. De toevoeging van dit nieuwe tankstation sluit daar mooi op aan. Bovendien past het LNG-tankstation binnen de ambities van het college om voorop te lopen in de energietransitie in de regio.”

 

Vervoer beter en schoner maken

Gert van Overveld, directeur en oprichter van Transport Van Overveld. “Sinds 1988 draait het bij ons om snelheid, kwaliteit en continuïteit in vervoer. Daar horen inspanningen om vervoer beter en schoner te maken wat ons betreft bij. LNG is in veel opzichten een slim alternatief voor diesel: schoon, betaalbaar en verkrijgbaar in heel Nederland en op steeds meer plekken in de landen om ons heen. Bovendien doen de nieuwe LNG-trucks niet onder voor dieseltrucks in comfort, pk’s, trekkracht en actieradius.” Overveld is een van de eerste bedrijven in Nederland die een Volvo LNG-truck rijdt. Tijdens de informatiebijeenkomst voorafgaand aan de officiële opening van het LNG-tankstation op 7 juni konden deelnemers een kijkje nemen in de nieuwe Volvo LNG-trucks.

 

Landelijk dekkend LNG-netwerk

Volgens Joost de Ruijter, Sales Manager Automotive van PitPoint.LNG kan er met de opening van dit 25e LNG-tankstation en de recent geopende andere locaties van PitPoint.LNG gesproken worden van een nagenoeg landelijk dekkend netwerk van LNG tankpunten in Nederland. “In de afgelopen zes maanden heeft PitPoint.LNG weer drie nieuwe LNG-tankstations geopend: in Den Hoorn, Venlo/Sevenum en nu dus in Roosendaal. Met die LNG-dichtheid in Nederland lopen we voorop in Europa. Maar ook in andere Europese landen zie je het LNG-netwerk gestaag groeien. Met de gunstige prijsverhouding en het grote aanbod aan trucks is LNG voor steeds meer transporteurs een logisch alternatief voor nationaal én internationaal transport.”

Lees ook: Lange afstanden rijden op LNG –  hoe werkt dat?

Reageer op dit artikel