nieuws

PostNL test bezorging via buizen

Distributie 6316

Pakketbezorging via buizenpost. PostNL maakt serieus werk van de oude techniek in een nieuw jasje. Nederlands grootste pakketbedrijf wil de techniek testen in Amsterdam.

PostNL test bezorging via buizen

Picnic lanceerde de buizenpost als 1 april grap, maar PostNL maakt er serieus werk van. Het pakketbedrijf onderzoekt de mogelijkheid om pakketten via een buizensysteem onder de grond te bezorgen bij mensen thuis.

Innovatief buizensysteem

Het zogenoemde ‘parcel tubing’ is vorig jaar gepitched tijdens een jaarlijks een interne ideeënwedstrijd. Het idee is dat consumenten hun bestellingen direct ontvangen in huis via een innovatief buizensysteem onder de grond. De online bestellingen worden direct in de zogenaamde ‘carrier’ geplaatst waardoor er geen of minder verpakkingsmateriaal nodig is.

 

 

PostNL is in gesprek geraakt met Amsterdam Smart City die enthousiast waren. “We kijken nu of en op welke termijn we dit idee kunnen testen in Amsterdam”, laat PostNL desgevraagd weten.

 

Reageer op dit artikel