nieuws

MKB-claim: in Rijnmond 430 miljoen euro schade door truckkartel

Distributie 2182

MKB-claim: in Rijnmond 430 miljoen euro schade door truckkartel

Volgens berekeningen van MKB-Claim bedraagt het schadebedrag door het truckkartel alleen al voor gedupeerde ondernemers in Rijnmond circa 430 miljoen euro. Tijdens een bijeenkomst op dinsdag 8 mei wil de claimspecialist bedrijven informeren over wat ze kunnen doen om hun schade vergoed te krijgen.

MKB-Claim becijferde dat alleen al in de regio Rijnmond bedrijven voor circa 430 miljoen euro zijn gedupeerd door de geheime onderlinge prijsafspraken die truckfabrikanten maakten. “De schade per truck bedraagt al snel 10.000,- euro. Aan de fabrikanten (DAF, Daimler, Volvo, Renault, Iveco en Scania) werd een boete van in totaal € 3,8 miljard opgelegd. Ondernemers krijgen daar niets van, zij moeten zelf actie ondernemen om hun schade vergoed te krijgen”, aldus mr. Simon Zuurbier van MKB-Claim. Het bedrijf heeft berekend dat bedrijven in Rijnmond 43.000 trucks hebben aangeschaft die totaal een schade van circa 430 miljoen euro opleveren.

Bijeenkomst voor gedupeerden truckkartel

De claimspecialist organiseert op dinsdag 8 mei 2018 een informatieavond in Rotterdam voor ondernemers die zijn gedupeerd door het truckkartel. Belangstellenden kunnen gratis de bijeenkomst bijwonen voor informatie en advies. De specialisten van MKB-Claim geven uitleg over de werking van het kartel, welke schade ondernemers hebben geleden en wat ondernemers moeten doen om hun schade vergoed te krijgen. De truckfabrikanten vormden tussen 1997 en 2011 een kartel waarin zij onder meer verboden prijsafspraken maakten. MKB-Claim maakte eerder al bekend dat ze de truckfabrikanten voor de rechter willen slepen.

 

Reageer op dit artikel