nieuws

City Hub en 2DOK samen verder in duurzame stadsdistributie

Distributie 3210

City Hub en 2DOK samen verder in duurzame stadsdistributie

City Hub en 2DOK hebben de intentieovereenkomst getekend om samen verder te gaan onder de naam ‘City Hub, your green connection’.

City Hub is de schakel tussen grootschalig transport en zero-emissie stadslogistiek. Grote volumes worden opgevangen aan de randen van de stad. Het bevoorraden van winkels, horeca en instellingen gebeurt met stille, elektrisch voer- en vaartuigen. 2DOK initieert en faciliteert coöperatieve samenwerking in duurzame stedelijke logistiek door logistiek dienstverleners met elkaar te verbinden.

Crowdfunding

De nieuwe organisatie heeft de ambitie om in vlot tempo vestigingen te openen aan de rand van steden met meer dan honderdduizend inwoners. Uiterlijk op 1 juni 2018 start een crowdfunding campagne om de expansie te versnellen. “Steeds meer steden gaan op slot voor fossiele brandstof aangedreven voertuigen”, aldus Gerard Gerritsen, CEO van City Hub Holding. “Dankzij ons initiatief om hubs te creëren aan de randen van de stad, hoeven grote vrachtvolumes niet meer de steden in. Met elektrische vaar- en voertuigen leveren we een bijdrage aan schonere en leefbare steden. Bovendien bieden we werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Frans-Luuk Bouwers, COO in de nieuwe organisatie en medeoprichter 2DOK vult aan: “Onze organisaties delen de visie dat we met ons logistieke platform een einde kunnen maken aan de eindeloze stroom van individuele logistieke dienstverleners die allemaal hun eigen vracht verzorgen. Met de hulp van slimme software zorgen we voor minder drukte op de wegen, minder congestie in de steden en een forse reductie in de uitstoot van CO2.”

City Hubs in alle grote steden

City Hub is sinds 2015 operationeel en winstgevend en beschikt over faciliteiten voor magazijnruimte, handling en bezorging in onder meer Amsterdam en Roermond. 2DOK is actief in de gemeente Den Haag. 2DOK is een van de genomineerde startups uit de jaarlijkse wedstrijd in het kader van het programma ‘Impact Economy’, waarmee de gemeente Den Haag vernieuwers wil verbinden met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en internationale instellingen. De nieuwe vestiging van City Hub in Utrecht markeert de gezamenlijke ambitie om City Hubs uit te rollen rond alle grote steden van Nederland.

Lees ook: Nijmegen bezorgt vier dagen emissievrij in binnenstad

Reageer op dit artikel