nieuws

C.H. Robinson start treindienst China

Distributie 2194

C.H. Robinson start treindienst China

C.H. Robinson lanceert een Trans-Euraziatische treinvrachtdienst. De nieuwe dienst verbindt acht afgifteterminals in China met acht bestemmingen in Europa.

De nieuwe treinverbinding koppelt de steden Zhengzhou, Zushou, Wuhan, Yiwu, Xiamen, Shenzen, Guangzhou en Chongqing in China met Melaszewicze, Hamburg, Duisburg, Milaan, Tilburg, Lyon , Parijs en Barking (Verenigd Koninkrijk.) De treinreis van en naar China beslaat 18-20 dagen. De nieuwe modaliteit, een toevoeging aan de lucht- en zeevrachtdiensten, moet klanten meer flexibiliteit bieden. “Hiermee kunnen we vracht twee keer sneller dan zeevracht leveren, en goedkoper ten opzichte luchtvracht”, zegt Mike Short, president Global Forwarding bij C.H. Robinson.

Met de nieuwe routes krijgen klanten ook een duurzamere service en bredere dekking meent C.H. Robinson. De logistieke dienstverlener, dat in Europa wordt geleid door een Nederlander,  biedt lege container pick-up, ophalen bij fabrieken, douaneformaliteiten bij vertrek, douane-afhandeling en verdere distributie in Europa via intermodale diensten. Beschikbare opties zijn volledige bloktreinen, enkele of meerdere containers, LCL-verzending en afwijkende vracht.

Andere treinverbindingen China

CH Robinson is niet de enige logistieke dienstverlener die inzet op Chinia. GVT ging het bedrijf al voor met een treinverbinding.  De haven van Amsterdam heeft sinds maart een rechtstreekse verbinding met China. Logistiek dienstverlener Nunner Logistics startte op 7 maart zijn verbinding via de Nieuwe Zijderoute.

 

 

Reageer op dit artikel