nieuws

Albert Heijn denkt na over bezorging per drone

Distributie 2997

Albert Heijn denkt na over bezorging per drone

Pasta vergeten? Geen probleem. Albert Heijn brengt je boodschappen voortaan gewoon per drone bij je thuis. De grootgrutter denkt na over bezorging per drone.

De last mile is misschien wel hét logistiek vraagstuk van vandaag en morgen. Diverse partijen komen met revolutionaire ideeën. Albert Heijn denkt na over de inzet van drones. Zo blijkt uit een advertentiepagina dat is gepubliceerd in een intern magazine.

Bezorging per drone super gewoon luidt de slogan onder aan de advertentie. Of de drones er ooit komen is nog de vraag, omdat het drone plan ‘nog helemaal niet speelt’ en de ‘nep  advertentie’ staat in een personeelsblad, aldus een perswoordvoerder. In het interne magazine worden ideeën voor boodschappen doen en eten in de toekomst gedeeld, laat de perswoordvoerder weten. Ook de wet is nog niet zo ver dat bezorging per drones reëel is.

 

 

drone albert heijn

 

Lees ook
Last mile problematiek vraagt om een integrale aanpak

 

Drones en andere opvallende last mile ideeën

De gedachte is niet onlogisch. Drones houden al langer de gemoederen bezig in logistiekland. Zo zou Walmart de optie serieus overwegen. En test Amazon de techniek al enige tijd. De e-tail reus introduceerde zelfs het idee van een bijenkorf van drones.  Ook bedrijven als UPS, Google en DHL testen volop. Of de drones er werkelijk komen is nog maar de vraag vanwege wetgeving.  Drones in magazijnen worden al wel toegepast. Logistiek dienstverlener Koopman gebruikt een drone voor het tellen van voorraad. Geodis lanceert een dergelijk systeem.

Dichterbij huis lanceerde PostNL een eigen revolutionair last mile idee: de pakketreus overweegt om pakketten via een buizensysteem te gaan bezorgen.

 

Reageer op dit artikel