nieuws

Picnic gaat ook op zondag leveren

Distributie 2090

Picnic gaat ook op zondag leveren

Online supermarkt Picnic gaat na een succesvolle pilot in Utrecht, Ede en Veenendaal nu ook in andere steden op zondag de boodschappen bezorgen.

Het techbedrijf is naar eigen zeggen de enige supermarkt in Nederland die zeven dagen per week de boodschappen gratis thuisbrengt, meldt Distrifood. Naast de steden die meededen aan de proef kunnen inwoners van Utrecht, Zoetermeer, Den Haag, Delft, Leiden en Almere vanaf nu zeven dagen per week de boodschappen laten bezorgen. De overige steden waar Picnic actief is volgen op korte termijn.

Bezorging op vast tijdstip

‘Tijdens de pilot werd al snel duidelijk dat klanten bezorging op zondag heel fijn vinden’, zegt mede-oprichter Michiel Muller in een toelichting op het besluit.  “Ze kunnen op die manier aan de nieuwe week beginnen met de weekboodschappen al in huis.” Ook op zondag komt de bezorger op een vast tijdstip langs, in een tijdslot van twintig minuten. Bovendien kan de klant in de app op de minuut nauwkeurig zien waar de bezorger op dat moment is. Klanten kunnen zaterdag tot 22.00 uur bestellen.

Picnic actief in 40 steden

Picnic schreef vorige maand de 100.000e klant in en is inmiddels actief in 40 steden. Als onderdeel van de landelijke uitrol komen daar maandelijks nieuwe steden bij. Zo gaat de online supermarkt half mei van start in Tilburg en Breda.

418 elektrische wagentjes

Kort daarvoor opent in Eindhoven het vierde distributiecentrum, van waaruit de steden in Noord-Brabant beleverd worden. Dit dc -gevestigd in een voormalig DHL pand – levert 300 tot 500 nieuwe banen op. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd word steeg naar 418. Picnic heeft zo’n 1.900 mensen in dienst, waaronder ruim 800 bezorgers.

 

Reageer op dit artikel