nieuws

GVT dendert door in China

Distributie 1822

GVT dendert door in China

GVT gaat door met zijn Chinese treinverbinding met Tilburg. De samenwerkingsovereenkomst met het railbedrijf van Chengdu is verlengd.

In het bijzijn van de Nederlandse minister-president Mark Rutte, ondertekenden Chengdu International Railway Port Investment Development Co. en GVT Group vorige week in Guangzhou de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening is de start van het derde jaar van de samenwerking op de Chengdu-Tilburg-Rotterdam Express.

Railverbinding Chengdu Tilburg

De rechtstreekse goederenterreinverbinding tussen Chengdu en Tilburg ging eind vorig jaar officieel van start. De trein rijdt 3 keer in de week onder regie van GVT Group en de Chinese railoperator CDiRS. In 15 dagen wordt een afstand overbrugd van bijna 11.000 kilometer.

Uitbreiding

Het nieuwe contract zal de economische uitwisselingen en de samenwerking tussen de twee regio’s versterken. De treinterminal in Tilburg blijft fungeren als knooppunt voor verdere uitbreiding naar het VK, België, Scandinavië en ook geheel Europa. De nieuwe opzet moet meer kansen voor open handel en buitenlandse investeringen tussen Nederland en China opleveren.

Amsterdam China per trein

Tilburg is niet de enige Nederlandse staat met een rechtstreekse verbinding met China. Begin maart vertrok de allereerste directe containertrein van Amsterdam naar de Chinese oostkust. Nunner Logistics zit achter deze treinverbinding.

Reageer op dit artikel