nieuws

Coolblue start bezorgservice CoolblueFietst

Distributie 2809

Coolblue start bezorgservice CoolblueFietst

Coolblue gaat zelf kleine pakketjes per fiets bij consumenten thuis bezorgen. Op 3 april start de service in Eindhoven en Den Haag. De bedoeling is om CoolblueFietst uit te rollen naar alle grote Nederlandse steden. 

Coolblue is naar eigen zeggen het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakketjes zelf per fiets te bezorgen. Een paar dagen geleden kondigde Coolblue de bezorgservice al aan. Het bleek geen 1 april grap, de dienst wordt daadwerklijk gelanceerd.

CoolblueFietst start in Eindhoven en Den Haag

Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van bezorging. “Je pakketje wordt met een glimlach bezorgd vanuit de Coolblue-winkels, door échte Coolblue’ers. En we komen sowieso. We bellen 3 keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus. Je kan ons niet missen”, aldus ceo Pieter Zwart van Coolblue over de nieuwe bezorgservice. “En misschien wel het mooiste aan CoolblueFietst: het is groen. En blauw natuurlijk. Heel blauw.”

250 vacatures voor pakketbezorger

Vandaag, op 3 april vertrokken de eerste pakfietsen vanuit de Coolblue-winkels in Eindhoven en Den Haag. Voor wie in deze steden bijvoorbeeld een laptop, mobiele telefoon of koptelefoon bestelt, is de kans groot dat ze de volgende dag een fietsbezorger voor de deur hebben staan. CoolblueFietst wordt stap voor stap uitgebreid naar alle grote steden in Nederland. Daarvoor is Coolblue nog op zoek naar minstens 250 pakketbezorgers.

Bekijk de video waarin onder meer Pieter Zwart uitlegt wat CoolblueFietst precies inhoudt.

Reageer op dit artikel