nieuws

Dit is de eerste trein tussen Amsterdamse haven en China

Distributie 2497

Dit is de eerste trein tussen Amsterdamse haven en China

Een primeur voor Nunner. De allereerste directe containertrein van Amsterdan naar de Chinese oostkust is vertrokken.

De trein, die maandag onder grote belangstelling de Amsterdamse haven verliet,  legt 11.000 kilometer af in 16 dagen. De treinverbinding over het One Belt, One Road-programma, een herintroductie van de legendarische Zijderoute, moet een snel, goedkoop en milieuvriendelijk transportalternatief tussen Nederland en China worden voor zee- en luchtvracht.

 

 

Nederlandse en Chinese producten per trein

De nieuwe treinverbinding is een initiatief van Nunner Logistics, TMA Logistics, Port of Amsterdam en Rail Cargo Group. De initiatiefnemers verwachten in eerste instantie vooral producten vanuit China naar Nederland te vervoeren, maar zien door de aantrekkende Aziatische economie de vraag naar Nederlandse producten in China in hoog tempo toenemen. Met name elektronica, automotive, bier, kindervoeding en luxe textielgoederen zijn Nederlandse productgroepen die snel aan populariteit winnen.

Er rijdt 1 trein per week tussen Amsterdam en Yiwu. Erwin Cootjans, ceo Nunner verwacht dat dit aantal snel zal uitbreiden naar 2 of 3 diensten per week.

Reageer op dit artikel