nieuws

UPS investeert 16 miljoen euro in nieuw sorteercentrum Utrecht

Distributie 2521

UPS investeert 16 miljoen euro in nieuw sorteercentrum Utrecht

Pakketbedrijf UPS heeft in Utrecht een nieuw sorteer- en bezorgcentrum van 12.000 vierkante meter in gebruik genomen. Het centrum heeft een sorteercapaciteit tot 6.800 pakketten per uur. Het nieuwe onderkomen, waar UPS 16 miljoen euro in investeerde, ligt direct aan de snelweg A2 is momenteel het grootste pakketcentrum van UPS in Nederland.

Dat UPS flink investeerde in het nieuwe sorteercentrum is niet verwonderlijk want Utrecht is volgens CBS de op één na snelst groeiende stedelijke economie van Nederland. De Domstad realiseerde in 2016 een economische groei van 2,4 procent, voornamelijk als gevolg van een toestroom aan detail- en groothandelsbedrijven

Utrecht koppelen aan wereldwijd netwerk

“We zien een groeiende vraag naar onze diensten van klanten in het hart van Nederland, met name in de detailhandel- en B2C-segmenten”, zegt Tim Helsen, country manager UPS Nederland. Het vergroten van de sorteercapaciteit komt volgens de pakketsorteerder als antwoord op die vraag en stelt het bedrijf in staat om op betrouwbare en efficiënte wijze bedrijven in de regio Utrecht te blijven koppelen aan kansen die zich over de hele wereld voordoen, via het wereldwijde logistieke netwerk.

UPS: Meer ruimte voor bestelwagens

Er werken meer dan 240 mensen in het nieuwe sorteercentrum dat voorheen werd gebruikt door Sandd. UPS verwacht in het komende jaar extra banen toe te voegen. Er is ruimte voor meer dan 120 bestelwagens, een verdubbeling ten opzichte van de vorige UPS-locatie in Utrecht.

Meerjarig investeringsplan van 2 miljard dollar

De nieuwe UPS-vestiging in Utrecht maakt deel uit van een meerjarig 2 miljard dollar investeringsplan – tot 2019 – om het logistieke netwerk van UPS in Europa te laten groeien. Hierdoor worden bedrijven en economieën met elkaar verbonden via internationale handel. Eind 2017 kondigde UPS een nieuw sorteer- en bezorgcentrum voor pakketten in Eindhoven aan, wat met 130 miljoen euro de grootste investering in UPS’ meer dan 30-jarige geschiedenis in Nederland was.

Healthcare logistiek in Venlo en Roermond

UPS is al sinds 1985 actief in Nederland en beschikt momenteel over 19 locaties in het hele land. Naast de kleine pakketcentra, heeft UPS ook locaties voor contractlogistiek, waaronder 66.000 vierkante meter aan magazijnen voor healthcare-logistiek in Venlo en Roermond.

Reageer op dit artikel