nieuws

Platooning wordt truckmerk onafhankelijk

Distributie 3728

Platooning wordt truckmerk onafhankelijk

Platooning ongeacht welk vrachtwagenmerk. Dat is het doel van het consortium Ensemble. In 2021 moeten de eerste combinaties op de openbare weg rijden.

Of je nou een Mercedes trekker hebt, Volvo, Scania of 1 van de 3 andere Europese truckfabrikanten, alles kan. Het consortium Ensemble waarbij de 6 Europese vrachtwagenfabrikanten (DAF, Daimler, Iveco, MAN, Scania and Volvo group (Volvo Renault) zijn aangesloten, en TNO, werken aan een multi-merk truck platooning oplossing. Het bedrijf Clepa is verantwoordelijk voor de benodigde onderdelen.

Hoofddoel platooning project

Het consortium wil in de komende drie jaar de eerste combinaties van vrachtwagens van verschillende merken op de Europese wegen hebben. Het hoofddoel  is te zorgen voor veilige platooning bij het gebruik van vrachtwagens met verschillende merken en een effectbeoordeling uit te voeren voor infrastructuur, verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer.

 

 

Lees ook
Platooning klaar voor openbare weg
DAF doet mee aan platooning proef in Engeland
Duitsland test platooning in 2018

 

Praktijktesten

Via praktijktesten over de landsgrenzen heen zullen de gevolgen voor verkeer, infrastructuur en logistiek worden beoordeeld, terwijl relevante gegevens van veiligheidsrelevante scenario’s worden verzameld.

Het project start halverwege 2018 en duurt drie jaar. In 2021 moeten de 1e platooning combinaties op de weg verschijnen.

 

Reageer op dit artikel