nieuws

Amazon start eigen bezorgbedrijf

Distributie 3866

Amazon start eigen bezorgbedrijf

Het diende zich al aan, maar nu gebeurt het echt. E-commerce reus Amazon start een eigen bezorgdienst. Hiermee wil Amazon zijn afhankelijkheid van dienstverleners als UPS en FedEx elimineren.

De nieuwe dienst gaat Shipping With Amazon of SWA heten. Bedrijven kunnen er dan voor kiezen om Amazon hun pakketjes bij klanten thuis te laten bezorgen. . Bronnen rond het bedrijf hebben dat tegen The Wall Street Journal gezegd.

Overstap naar Europa

De komende weken ziet de dienst in Los Angeles het levenslicht, aldus de krant. Bedrijven die spullen verkopen via de webwinkel van Amazon worden de eerste klanten. Amazon wil dat SWA nog dit jaar in meerdere steden in de Verenigde Staten beschikbaar komt. Over eventuele stappen in Europa werd niets gemeld.

 

 

Lees ook
Hoe Amazon en Walmart de last mile opschudden

 

Amazon expansie

Amazon richt zich al langere tijd op nieuwe bedrijfstakken die verwant zijn aan zijn eigen bedrijven. Zo zette de internetreus vorig jaar de Amerikaanse supermarktwereld op zijn kop door supermarktketen Whole Foods over te nemen. Ook opende het bedrijf onlangs een kassaloze supermarkt in thuisstad Seattle.

Drones, vliegtuigen en schepen

Met de toevoeging van een eigen last mile bedrijf, complementeert Amazon zijn logistieke cyclus. Het bedrijf heeft een eigen vloot vrachtvliegtuigen en luchtvracht operatie. Ook ontwikkelde het bezorgdrones die pakketjes bij klanten thuis moeten brengen. Tevens heeft het bedrijf zijn eigen zeevracht. 

Reageer op dit artikel