nieuws

Netwerk LNG-tankstations richting landelijke dekking

Distributie 1895

Netwerk LNG-tankstations richting landelijke dekking
Wethouder Paul Driessen, Gemeente Horst aan de Maas, Freddy Berkel van DCB Energy en Jan Willem Drijver van PitPoint.LNG

Nederland is twee LNG-tanklocaties rijker. In Den Hoorn en Venlo zijn twee nieuwe LNG-tanklocaties geopend. Het netwerk LNG-tankstations telt nu 24. 

De LNG-tanklocatie in Den Hoorn heeft een centrale ligging in Nederland, in de buurt van de A4. De LNG-tanklocatie in Sevenum/Venlo heeft directe ontsluiting met de A67 en de A73. De realisatie van deze tankstations is onderdeel van het project LNG Motion. Medegefinancierd door de Connecting Europe Facility van de Europese Unie.

De LNG-tanklocatie in Sevenum/Venlo is woensdag 17 januari officieel geopend door wethouder Paul Driessen, Gemeente Horst aan de Maas, Freddy Berkel van DCB Energy en Jan Willem Drijver van PitPoint.LNG. De LNG-tanklocatie in Den Hoorn werd eind december vorig jaar al geopend.

LNG wint aan populariteit

In Nederland wint rijden op LNG aan populariteit binnen het zware transport. Trucks krijgen een grote actieradius en daarbij is LNG veel schoner dan diesel. Truckfabrikanten komen met betere motoren met een hogere actieradius en daarnaast wordt de dekking van LNG-tankstations in Nederland, maar ook daarbuiten, steeds groter.

Drie nieuwe LNG-tanklocaties

In juli 2017 zijn DCB Energy en PitPoint.LNG overeen gekomen om drie LNG-tanklocaties te realiseren. Twee van deze locaties zijn nu operationeel en de derde locatie in Roosendaal, op bedrijventerrein Borchwerf, volgt in het voorjaar 2018.

Dekkend netwerk

Met Den Hoorn en Sevenum/Venlo erbij telt Nederland 24 LNG-tanklocaties in totaal, verspreid door het hele land. “De nieuwe LNG-trucks kunnen op een volle tank circa 1500 km rijden. Met het huidige netwerk van LNG-tankstations op strategische locaties kunnen we spreken van een landelijk dekking”, aldus Jan Willem Drijver, managing director PitPoint.LNG.

LNG-netwerk groeit

Het netwerk van LNG-tankstations zal nog verder groeien, ook buiten Nederland, zo verwacht Pit.Point, die bezig is met de realisatie van tanklocaties in België en Duitsland. “Transporteurs kunnen dan ook in deze landen gebruik maken van ons netwerk. Er zijn dus geen belemmeringen meer voor transporteurs en hun opdrachtgevers om te investeren in schoon transport,” aldus Drijver.

Lees ook: Rijden op LNG – hoe werkt dat?

Reageer op dit artikel