nieuws

Lemmens versimpelt administratie met nieuw TMS

Distributie 1084

Lemmens versimpelt administratie met nieuw TMS

Lemmens Transport heeft gekozen voor een nieuw TMS van softwareleverancier Mendrix. De facturatiemogelijkheden in dit transportmanagementsysteem gaf voor de logistiek dienstverlener uit Maastricht de doorslag.

Lemmens, dat is gevestigd op Maastricht Airport, was voor een grote klant op zoek naar een tool om de administratie te vereenvoudigen. De facturatie was een issue voor de logistiek dienstverlener. De mogelijkheden die het systeem van Mendrix bood gaven de doorslag voor de  om voor het TMS van deze leverancier te kiezen. “We hebben te maken met seizoenswerk. In de zomer hadden we altijd twee oproepkrachten nodig om de facturatie af te handelen. Dat hoeft straks niet meer”, aldus Nicolle Brouns van Lemmens Transport.

Besparing één fte

De logistiek dienstverlener zit momenteel in de opstartfase met het TMS. “Er zijn nog wat issues waar we aan werken, en Mendrix timmert keihard aan de weg om die issues op te lossen.” Brouns denkt dat Lemmens na afronding van de implemenatie één fte kan besparen.

Webshoplogistiek

Lemmens Transport regelt onder andere de verzending van de grote en zware bestellingen voor een webshop met seizoensartikelen. Vooral de zomermaanden zijn extra druk volgens Brouns. De facturatie vormde voorheen een uitdaging, omdat alles eerst op papier ingevuld werd, en daarna handmatig ingevoerd moest worden in het boekhoudprogramma van Exact, waarna de factureren werden gemaakt. Brouns: “De prijzen staan nu in het MendriX TMS, en kunnen automatisch worden gefactureerd. Daarna wordt straks doorgeboekt naar Exact. Hierdoor worden alle gegevens maar één keer vastgelegd.”

Coördinatie transport is pure administratie

Lemmens Transport heeft momenteel alle klanten vastgelegd in het nieuwe TMS. Het bedrijf besteedt alles uit, en doet zelf vooral de coördinatie van transport. “Dat is dus puur administratief werk”, vervolgt Brouns. “Wel hebben we zelf ook auto’s voor de spoedklussen en voor fijnmazige distributie.

Multi-administratie tool

Uiteindelijk wil Lemmers van het TMS een totaal omvattende multi-administratie tool maken. “Eerst kijken we hoe we het factureren nog efficiënter kunnen laten verlopen, door bijvoorbeeld te koppelen met Exact. Daarna willen we de administratieve mogelijkheden van MendriX verder uitdiepen.”

Lees ook: In vijf stappen naar een nieuw TMS

Reageer op dit artikel