nieuws

Ewals met fleetmanagement klaar voor digitale toekomst

Distributie 1679

Ewals met fleetmanagement klaar voor digitale toekomst

Ewals Cargo Care gebruikt het FleetWave-platform van Chevin om processen te centraliseren en gegevens te integreren. Dat levert een hogere productiviteit op in de vlootoperatie van de logistiek dienstverlener.

Tot voor kort worstelde Ewals met verouderde technologie en minimale ondersteuning van zijn voormalige softwareleverancier. De noodzaak was er om het verouderde vlootsysteem te upgraden en om de processen binnen de vlootafdeling te optimaliseren en te stroomlijnen, zoals contract- en relatiemanagement, schades, reparaties en onderhoud. Ewals Cargo Care’s Fleet Control afdeling bestaat uit acht verschillende functionarissen die dagelijks de complexe vlootoperatie beheren.

Snelgroeiende vloot

Voorheen was het niet mogelijk om schade-rapportages te koppelen aan service opdrachten en ondersteunde de software geen claims. Systeemintegraties waren slechts beperkt mogelijk. Roger Hilberts, Business Process Engineer bij Ewals Cargo Care legt uit waarom Chevin FleetWave voor de logistiek dienstverlener soelaas biedt. “Chevin biedt een zeer gestructureerd, configureerbaar systeem aan, met een reeks modules die een grondig overzicht en specifieke beheermogelijkheden bieden voor de snelgroeiende vloot van het bedrijf. Voorbeeld, aan het begin van het implementatieproject beheerde het bedrijf 2.850 trailers – het aantal is sindsdien met 60% gestegen tot 4.600 trailers. In dezelfde periode is de operationele bezetting binnen de Fleet Control afdeling met slechts 20% toegenomen.”

Uitgebreide rapportages

Met FleetWave is het voor Ewals mogelijk processen te structureren voor een optimale zichtbaarheid van de volledige verwerking van het trailerpark. Ook kan het nu de modules van het systeem aanpassen om tegemoet te komen aan een reeks bedrijfsspecifieke behoeften op het gebied van fleet- en activabeheer. Door het elimineren van e-mails en telefoongesprekken is de interne communicatie meer gestroomlijnd. “We hebben ook waarde gevonden in de uitgebreide rapportagemogelijkheden van FleetWave en hebben nu toegang tot universele gegevens via een unieke oplossing; een process dat bijzonder moeilijk was voorafgaand de implementatie”, legt Hilberts uit.

Hogere productiviteit

Hoewel kostenbesparingen worden verwacht als het gevolg van het stroomlijnen van handmatige en arbeidsintensieve processen voor werknemers, heeft Ewals Cargo Care al hogere productiviteit binnen het team bereikt. Daarnaast worden er extra kostenbesparingen verwacht omdat er de komende jaren meer modules en interfaces worden toegevoegd.

Hilberts concludeert: “Het grootste voordeel van FleetWave is dat we nu een geïntegreerd systeem hebben – alle interne en externe processen in onze Fleet Control afdeling worden beheerd op één plek. Met behulp van de volledig geïntegreerde en aanpasbare FleetWave software die aan onze specifieke behoeften voldoet hebben wij losgekoppelde systemen geëlimineerd en kunnen alle medewerkers van de Fleet Control afdeling vanaf nu op hetzelfde platform werken. FleetWave stelt ons in staat om efficiënter te werken, en we geloven dat we een vloot- en activabeheersysteem hebben geïmplementeerd dat volledig voldoet aan onze noden.”

Vergaande digitalisering

Vooruitkijkend, is de Fleet Control afdeling van Ewals Cargo Care van plan gebruik te blijven maken van de wereldwijde ervaring van Chevin om haar wereldwijde werk-order-systeem verder te digitaliseren, waaronder het beheren van flexibele serviceprocessen. Andere plannen omvatten de integratie met externe bandenleveranciers via de FleetWave ‘Banden’ tool en het mogelijk maken van koppelingen met het digitale archief van het bedrijf.

Lees ook: Ewals heeft volledige uptime na outsourcing IT

Reageer op dit artikel