nieuws

DPD bezorgt pakketten in Eindhoven met de fiets

Distributie 1663

DPD bezorgt pakketten in Eindhoven met de fiets

Pakketleverancier DPD Nederland bezorgt nu ook pakketten op de fiets. Voor deze nieuwe bezorgoptie werkt het pakketbedrijf samen met Fietskoeriers.nl. De dienst begint in Eindhoven en is beschikbaar voor zowel de zakelijke markt als consumenten.

Met inzet van fietsen in Eindhoven verstevigen DPD en Fietskoeriers.nl volgens eigen zeggen hun marktpositie op het gebied van duurzame pakketbezorging, zeker ook met in het vooruitzicht de uitbreiding naar de rest van Nederland.

DPD actief in CO2 compensatieprogramma

Om uitstoot van transport te compenseren, financiert DPD al groene en duurzame stroomprojecten door CO2-rechten aan te schaffen. Samen met EcoAct, Europees leider in de CO2-markt, heeft de pakketleverancier een compensatieprogramma opgezet dat volgens het bedrijf voldoet aan de meest strenge internationale standaarden.

Slimme belevering van binnensteden

De samenwerking met Fietskoeriers.nl sluit hierbij aan maar gaat verder want deze bezorgoptie is volgens DPD geschikt voor de slimme pakketdistributie in steden. Ook bij files is een snelle levering mogelijk in binnensteden. De fietskoeriersdienst levert pakketten nu in vier gebieden in Eindhoven met elektrische vrachtfietsen en de grote pakketten met een elektrische auto.

Fietskoeriers werkt ook samen met Wehkamp

Fietskoeriers.nl maakte eind november ook bekend dat het in samenwerking met DHL de bezorging gaat doen voor Wehkamp.nl. In 12 steden bezorgen de koeriers van Fietskoeriers.nl, in de zogenaamde last mile, een deel van de pakketjes van Wehkamp aan huis. Vorig jaar september begon het fietskoeriersbedrijf ook een samenwerkingsverband met Redjepakketje.

Reageer op dit artikel