nieuws

Dachser distribueert elektrisch in Berlijn en Stuttgart

Distributie 1330

Dachser distribueert elektrisch in Berlijn en Stuttgart

Logistiek dienstverlener Dachser gaat vanaf dit voorjaar de binnensteden van Berlijn en Stuttgart ‘elektrisch’ bevoorraden. Voor deze stadsdistributie-activiteiten heeft Dachser twee elektrische Fuso eCanter-trucks van Daimler aangeschaft.

De beide lichte bedrijfswagens maken deel uit van een stadsdistributieproject waarbij Dachser volgens eigen zeggen beproefde logistieke modellen combineert met nieuwe ideeën. Deze aanpak vormt volgens de logistiek dienstverlener de basis voor de ontwikkeling van ‘intelligente en duurzame bedrijfsmodellen’, waarmee in de toekomst de last mile naar de eindklant wordt afgelegd.

Inzet bij groupage-activiteiten

In Berlijn en Stuttgart worden de twee Fuso eCanters door subcontractors van Dachser ingezet voor groupage-activiteiten bij het afleveren van pallets met goederen bij zogeheten microhubs of rechtstreeks aan klanten van de logistiek dienstverlener. Ook gaan de trucks rijden tussen de Dachser-vestigingen in Schönefeld en Kornwestheim. “Deze elektrische trucks zijn ideaal voor het leveren en halen van pallets in stadscentra. Dit zal dan ook de plek zijn waar ze het meest rijden,” zegt Stefan Hohm, Corporate Director, Corporate Solutions, Research & Development bij Dachser.

Lees ook:

Grote bedrijven zetten vol in op elektrisch rijden

Afhankelijk van de constructie en het gebruiksdoel heeft de elektrische vrachtwagen een actieradius van ongeveer 100 kilometer en een laadvermogen van maximaal 3,5 ton. De elektrische aandrijfstang omvat zes watergekoelde lithium-ion batterijen, elk met een capaciteit van 420 V en 13,8 kWh.

Dachser: innovatie in stedelijke distributie

Volgens Hohm zijn de Fuso eCanter trucks onderdeel uit van een stadsdistributie-project van Dachser. “Deze trucks zorgen ervoor dat het aantal innovatieve en duurzame aflevermogelijkheden van ons in het stadscentrum worden uitgebreid.”

Massaproductie van eCanters

Hohm stelde verder dat de keuze voor de eCanter voort komt uit het feit dat het de eerste volledig elektrische truck is die op grote schaal in productie gaat. “Dat zal een impuls geven aan deze hele klasse van lichte elektrische bedrijfsvoertuigen.”

DHL, DB Schenker testen de Fuso ook

Naast Dachser gaan ook logistiek dienstverleners DHL, DB Schenker en Rhenus de Fuso eCanter inzetten voor stadsdistributie-activiteiten. Naar verluidt zou het gaan om in totaal veertien trucks. Daimler neemt de elektrische truck in 2019 in productie.

Reageer op dit artikel