nieuws

Boeing onthult onbemande vrachtdrone

Distributie 1305

Boeing onthult onbemande vrachtdrone

Boeing mengt zich in de race van de drones. De vliegtuigbouwer komt met een elektrische multicopter die verticaal kan opstijgen en landen.

De drone van Boeing kan tot 226 kilo vervoeren en is bestemd voor mogelijke, toekomstige vracht- en logistieke toepassingen. Het betreft een prototype. “Deze vliegende vrachtdrone vertegenwoordigt opnieuw een grote stap in de eVTOL-strategie van Boeing”, zegt Greg Hyslop, Chief Technology Officer bij Boeing. “We hebben de kans om het luchtvervoer daadwerkelijk te veranderen. In de toekomst zullen we terugkijken op deze dag als een grote stap in die ontwikkeling.”

In minder dan drie maanden tijd ontwierp en ontwikkelde een team van ingenieurs en technici het prototype. Het doorstond met succes de eerste testvluchten van het Boeing Research & Technology’s Collaborative Autonomous Systems Laboratory in Missouri, de Verenigde Staten.

 

Lees ook
Wereldprimeur: drone op waterstof voor voorraad tellen

Drone als pakketbezorger: in Reykjavik mag het

 

Afmetingen drone

Boeing-onderzoekers zullen het prototype, gebouwd in 3 maanden tijd, gebruiken als vliegend testobject om de bouwstenen te ontwikkelen voor de zelfsturende technologie van toekomstige toepassingen. Het vormt een aanvulling op het prototype voor een eVTOL-passagiersvliegtuig dat wordt ontwikkeld door Aurora Flight Sciences, een bedrijf dat eind vorig jaar door Boeing werd overgenomen. De drone is 4,57 meter lang, 5,49 meter breed en 1,22 meter hoog, en weegt 339 kilo.

 

Reageer op dit artikel