nieuws

Ieder bedrijf aan de vrachtfiets in Oost-Nederland

Distributie 835

Vrachtfietsen moeten de bezorgauto vervangen. Dat gebeurt tenminste als het aan De Beter Benutten regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Stedendriehoek ligt. Zij gaan het gebruik van vrachtfietsen stimuleren.

Ieder bedrijf aan de vrachtfiets in Oost-Nederland

De vrachtfietsactie is voor ondernemers uit de regio Zwolle – Kampen, Stedendriehoek en Twente die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. Zij kunnen een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen.

 

Zie ook
Fietskoerier als last mile: initiatieven in binnen- en buitenland

 

Subsidie vrachtfiets

Als de vrachtfiets bevalt, krijgt de ondernemer van Beter Benutten € 1000,- korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets. De aanbieding start op 6 december in de regio Zwolle – Kampen en duurt twee maanden. Daarna volgt deze gratis proefperiode in de andere twee regio’s.

 

Lees ook de blogs
‘Vrachtfiets is de toekomst voor stedelijke distributie’
Groei e-cargobikes: kans of bedreiging voor steden

 

De actie is een samenwerking tussen de drie Beter Benutten regio’s en aanbieders Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike, Hoj en in Zwolle Scholten Fietsgoed.nl

 

Reageer op dit artikel